Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory
In The Land Of Brothers

Nieuws

vrijdag 14 april 2017

Eerste castnamen nieuwe speelfilm Michiel van Erp NIEMAND IN DE STAD bekend

Minne Koole, Jonas Smulders (GEEN KONINGEN IN ONS BLOED) en Chris Peters (TONIO) spelen de hoofdrollen in de speelfilm NIEMAND IN DE STAD van Michiel van Erp, waarvan de opnames maandag van start gaan. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Huff, die tevens het scenario schreef in samenwerking met Marnie Blok. De opnames van NIEMAND IN DE STAD duren tot en met 31 mei en vinden voor het merendeel plaats in Amsterdam.

 

Synopsis:

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. De plotselinge dood van één van hen zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken wie ze werkelijk zijn.

Michiel van Erp: ‘Na de goede ontvangst van de dramaserie Ramses nu eindelijk een vervolg. Ik ben trots op het scenario en de cast van NIEMAND IN DE STAD, en hoop een film te gaan maken die een jonge generatie zal inspireren hun dromen na te jagen.’

Regisseur Michiel van Erp vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum in het vak, en heeft een lange staat van dienst als documentairemaker. In 1996 brak hij door met de tv-serie LANG LEVE..., maar is vooral bekend geworden door documentaires als Pretpark Nederland, Angst, I Am a Woman Now en MH:17 HET VERDRIET VAN NEDERLAND Voor de dramaserie Ramses won hij in 2014 o.a. de Nipkow Schijf en de Prix Europe. NIEMAND IN DE STAD is zijn eerste speelfilm.

NIEMAND IN DE STAD is een productie van NIDS Filmproductie VOF in coproductie met Het Familiedrama, Phanta Film, Eyeworks Film & TV drama België en AVROTROS, en komt tot stand met steun van Het Nederlands Film Fonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, en de Belgische Taxshelter voor Filmfinanciering.

Distributeur September Film brengt de film in 2018 uit in de bioscoop.

Memory