Mijn Vader Is Een Vliegtuig
Sweetness in the Belly
Never Gonna Snow Again
Beginning
zondag 26 september 2021
maandag 9 augustus 2021
maandag 15 maart 2021
zondag 19 februari 2017
ON BODY AND SOUL en UNA MUJER FANTÁSTICA vallen in de prijzen op de Berlinale

ON BODY AND SOUL van Ildiko Enyedi heeft de Gouden Beer voor Beste Film gewonnen op het International Film Festival in Berlijn. UNA MUJER FANTÁSTICA van Sebastián Lelio won de Zilveren Beer voor Beste Scenario.

De Hongaarse film ON BODY AND SOUL gaat over twee verlegen mensen die werken in een abattoir in Boedapest en verliefd op elkaar worden. Ze verschijnen in elkaars dromen, onder meer in de vorm van herten. De jury roemt de winnaar als een film die vol is van poëzie, tragiek en humor. Volgens Paul Verhoeven, voorzitter van de zevenkoppige jury, kozen ze voor ON BODY AND SOUL omdat deze film mensen doet denken aan iets dat volgens hem in het dagelijks leven vaak wordt vergeten: mededogen. 

UNA MUJER FANTÁSTICA, won de Zilveren Beer voor Beste Scenario. De film gaat over transgendervrouw Marina, wiens oudere geliefde overlijdt na een beroerte. Wanneer ze afscheid wilt nemen, wil zijn familie niets met haar te maken hebben.

Sebastián Lelio maakte in 2013 de veelgeprezen film GLORIA, die destijds ook in wereldpremière ging op de Berlinale. Actrice Paulina García won toen de Zilveren Beer voor Beste Actrice.

ON BODY AND SOUL en UNA MUJER FANTÁSTICA worden later dit jaar uitgebracht in de bioscoop.