Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

donderdag 9 februari 2017

Barry Atsma maakt regiedebuut met ROTTERDAM, I LOVE YOU

Barry Atsma maakt deze zomer zijn regiedebuut met de internationale speelfilm ROTTERDAM, I LOVE YOU. Na Shariff Nasr, Paula van der Oest, Koen Mortier en Atom Egoyan is Barry Atsma de vijfde van in totaal elf regisseurs die is aangekondigd. De opnames starten deze zomer.
 
"Ik mijmer er al jaren over een keer de stap naar regie te maken. Ik kreeg, nadat ik her en der liet vallen dat ik wel eens de regie-stoel wilde uitproberen, ook wel aanbiedingen voor een romantische komedie of een aantal afleveringen voor een tv-serie. Maar dat voelde nooit helemaal als een match. Ik had steeds het gevoel dat ik zeker bij mijn debuut iets moest doen waar ik zelf echt achter stond en niet zomaar een geinig script van een ander."

Deze uitdaging heeft Atsma gevonden met Rotterdam, I Love You. "Het fijne van dit project is natuurlijk dat je als regisseur de verantwoordelijkheid hebt voor je eigen korte verhaal, maar niet gelijk de verantwoordelijkheid voor een hele speelfilm op je schouders hoeft te dragen.Voor mij is het een ideale manier om m'n debuut te maken. Ik mag mijn eigen team samenstellen, mijn verhaal ontwikkelen en krijg alle vrijheid en ondersteuning van het productieteam." Atsma krijgt bij het schrijven hulp van Robert Alberdingk Thijm (A'dam-EvaCircus Waltz).

Ook de klik met Rotterdam vindt Atsma een pluspunt. "Ik ben als kind opgegroeid onder de rook van Rotterdam, in Bleiswijk en heb echt wel iets met de enige echte wereldse stad van Nederland. Robuust, multicultureel, energiek, zakelijk, bruisend, een echt internationaal filmfestival, met een echte skyline, harde humor, grote tegenstellingen; Rotterdam is een échte stad. Geen Anton Pieck-stadje, maar een stad met ballen. Met grote tegenstellingen en spanningen En een echt multiculturele stad. Waar de LPF groot is geworden maar waar ook de Turkse gemeenschap massaal de straat op ging om Erdogan te steunen. En met een heel breed arsenaal aan sferen."

Rotterdam, I Love You is het eerstvolgende deel in de Cities of Love-filmserie, waarin door een keur aan filmmakers een ode wordt gebracht aan de betreffende wereldstad. Het is het vierde deel in deze reeks; eerder werden er producties gewijd aan New York, Parijs en Rio de Janeiro.

In totaal bestaat Rotterdam, I Love You uit elf segmenten. De film verschijnt in 2018 in de bioscoop.

Evil Does Not Exist