Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory

Nieuws

woensdag 1 februari 2017

Koen Mortier, Atom Egoyan en Paula van der Oest regisseren segmenten in ROTTERDAM, I LOVE YOU

Gerenommeerde regisseurs Koen Mortier, Atom Egoyan en Paula van der Oest zullen elk een segment in de internationale speelfilm ROTTERDAM, I LOVE YOU regisseren. Dit werd door de producenten van de film bekend gemaakt tijdens een persconferentie, vanmorgen op het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

ROTTERDAM, I LOVE YOU is het eerstvolgende deel in de Cities of Love-filmserie, waarin door een keur aan filmmakers een ode wordt gebracht aan de betreffende wereldstad. Eerdere delen in deze filmreeks waren de bekende en succesvolle films PARIS, JE T'AIME (2006) en NEW YORK, I LOVE YOU (2009). Rotterdam is de volgende stad die wereldwijd in de schijnwerpers komt te staan, en waarin elf regisseurs, samen met een internationale cast, hun verhaal zullen vertellen, geheel gefilmd in Rotterdam.

De drie regisseurs die zojuist zijn aangekondigd voegen zich bij Shariff Nasr, aanstormend Rotterdams filmtalent, die al eerder in het regieteam heeft plaatsgenomen. De namen van de andere regisseurs worden aangekondigd in de aanloop naar de shoot deze zomer.

Over de drie regisseurs

Belgische filmmaker Koen Mortier maakte furore met zijn speelfilmdebuut Ex Drummer in 2007 en heeft deze film opgevolgd met het veelgeprezen, politiek geladen drama 22 Mei (2010). Zijn verhaal in Rotterdam, I Love You zal zich afspelen binnen de Chinese subcultuur in Rotterdam. Mortier: "Toen ik voor het eerst op het IFFR in Rotterdam was, jaren geleden, zag ik tot mijn verbazing dat overal Chinese restaurants te vinden zijn in Nederland. Dat inspireerde mij om mijn verhaal te situeren in de Chinese cultuur."

Armeens/Canadese filmmaker Atom Egoyan kreeg twee Oscar-nominaties voor The Sweet Hereafter in 1997 en won vele prijzen voor films als Ararat (2002) en Remember (2015) met in de hoofdrol Christopher Plummer. Zijn segment in Rotterdam, I Love You speelt zich af op het IFFR. Egoyan: “I have such fond memories of the Cinemart at IFFR, and how important it was at the beginning of my career. It will be great to be a part of this project.”

De Nederlandse filmmaakster Paula van der Oest kreeg een Oscar-nominatie voor Zus & Zo (2001) en maakte na dit internationale succes films als Black Butterflies (2011) met in de hoofdrol Carice van Houten en Rutger Hauer, Lucia de B. (2014, Oscar-shortlisted) en Tonio (2016), dit jaar de Nederlandse Oscar-inzending. Van der Oest: "Rotterdam is met afstand de meest filmische stad van Nederland, en ik kijk er dan ook naar uit met al mijn getalenteerde collega's samen te werken. Het is tijd voor een Nederlandse 'Cities of Love'-film!"

Tijdens de persconferentie hebben producenten Matt Jaems en Joeri Pruys meer achtergrondinformatie gegeven over de unieke constructie van de film: de elf regisseurs van de film werken samen om binnen de film contactmomenten te creëren tussen de verschillende personages en locaties. Deze constructie zorgt ervoor dat ROTTERDAM, I LOVE YOU als speelfilm een eenheid zal worden, mét behoud van de creatieve vrijheid voor de regisseurs, iets waar de filmserie om bekend staat.

ROTTERDAM, I LOVE YOU zal het echte Rotterdam, in al zijn ruwe schoonheid, tonen aan de wereld. De film wordt geproduceerd door Matt Jaems en Joeri Pruys in samenwerking met Jeroen Beker, September Film Productions, Czar (België) en Glass Man Films (GB). De opnames vinden plaats in de zomer van 2017. Distributeur September Film brengt ROTTERDAM, I LOVE YOU in 2018 uit in de bioscoop.

Explanation For Everything