Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

dinsdag 3 januari 2017

QUALITY TIME van Daan Bakker geselecteerd voor Hivos Tiger Competition

De debuutfilm QUALITY TIME van Daan Bakker is geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition en beleeft hiermee zijn wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam. De competitie, waarvoor alleen eerste of tweede films in aanmerking komen, bestaat in totaal uit 8 Films. QUALITY TIME is de enige film van een Nederlandse maker die kans maakt op de award.

Synopsis QUALITY TIME:
Koen gaat naar een familiereünie en wordt misselijk van alle ham en melk. Amateurfotograaf Stefaan haalt op ongemakkelijke wijze herinneringen aan vroeger op. Kjell reist terug in de tijd om zijn eigenwaarde op te schroeven. Karel is als kind ontvoerd door buitenaardse wezens en komt terug als een mutant. Jef probeert uit alle macht in de smaak te vallen bij zijn nieuwe schoonfamilie.

QUALITY TIME bestaat uit vijf korte verhalen over mannen in de dertig die zich door het leven worstelen. Het gebruik van zeer uiteenlopende vertelvormen weerspiegelt de absurditeit van ons bestaan.

De hoofdrollen zijn voor Noël Keulen, Giulio D’Anna, Thomas Aske Berg, Steve Aernouts, Anneke Blok, Michiel Romeijn, Laura Mentink en Guido Pollemans.

Daan Bakker (Harderwijk, 1979) studeerde in 2009 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met JACCO’S FILM. De film werd geselecteerd voor de Berlinale (Generation Kplus) en won diverse prijzen op internationale filmfestivals. In 2010 schreef en regisseerde Daan de korte film BUKOWSKI, waarmee hij de prijs van de stad Utrecht won tijdens het NFF, werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Korte Film en geselecteerd werd voor internationale festivals, waaronder Aspen Shortfest en Palm Springs Short Film Festival. De afgelopen jaren was Daan werkzaam als scenario-adviseur/scripteditor en hij was hij coscenarist van de familiefilm MIDDEN IN DE WINTERNACHT (regie: Lourens Blok, 2014). Ook deze film werd geselecteerd voor de Berlinale. QUALITY TIME is zijn debuut.

QUALITY TIME is geproduceerd door Iris Otten, Sander van Meurs en Pieter Kuijpers van Pupkin (JONGENS, AANMODDERFAKKER, GEEN KONINGEN IN ONS BLOED, IMPORT), in coproductie met Leader Films (NO) en de VPRO. Momenteel produceert Pupkin de debuutfilm MY FOOLISH HEART, geregisseerd door Rolf van Eijk en zijn de debuutfilms van de veelbelovende filmmakers Mees Peijnenburg, Ena Sendijarevic en Rob Lücker in ontwikkeling.

QUALITY TIME is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds (in het kader van De Oversteek), Netherlands Film Production Incentive, het Mediafonds, CoBO en Mediefondet Zefyr.

Het IFFR vindt plaats van 25 januari t/m 5 februari. Distributeur September Film brengt QUALITY TIME in het voorjaar van 2017 uit in de bioscoop.

Chimera, La