Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 1 augustus 2016

Simone Kleinsma speelt hoofdrol in boekverfilming Dorst

Simone Kleinsma gaat de hoofdrol spelen in de boekverfilming DORST van Saskia Diesing. Zij zal de rol van Elisabeth gaan vertolken. Elise van ’t Laar (SUPERNOVA, TUSSEN 10 EN 12) zal haar dochter Coco spelen. Andere grote rollen zijn voor Leopold Witte (VENTOUX, GOOISCHE VROUWEN), Stefan de Walle (DE MARATHON) en Margôt Ros (TOREN C). De opnames van DORST starten 14 augustus en vinden plaats in en rondom Amsterdam.

Over de film DORST:

Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

Simone Kleinsma: “Toen ik het boek van Esther Gerritsen las, begreep ik wel dat men hier een filmscript in zag. Ondanks de serieuze verhaallijn tussen moeder en dochter zit er ook veel humor in. En die combinatie, dat is iets wat me aanspreekt. Ik vind het hartstikke spannend, een mooie uitdaging en tegelijkertijd een eer dat ik gevraagd ben voor deze rol.” 

DORST is gebaseerd op de gelijknamige prijzenwinnende roman van Esther Gerritsen (De Geus), die samen met Saskia Diesing het scenario schreef. De film wordt geproduceerd door KeyFilm producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, NENA, VENTOUX, DE TWEELING). Hetzelfde team werd met Saskia Diesings regiedebuut NENA geselecteerd voor Generation 14+ op het internationaal filmfestival van Berlijn en won met de film twee Gouden Kalveren (Beste Regie, Beste Hoofdrolspeelster).

Producenten Niens en De Wolf: “We zijn trots dat zo’n grote musicalster en comédienne als Simone de hoofdrol zal vertolken. Juist haar komedie-talent maakt dat ze de diepte van het klassieke personage zal weten te raken.”

DORST komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, het Abraham Tuschinski Fonds en Chios Investments. Distributeur September Film brengt de film in 2017 uit in de bioscoop.

Levante