Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory
In The Land Of Brothers

Nieuws

dinsdag 26 juli 2016

TONIO openingsfilm Parool Film Fest

De speelfilm TONIO van Paula van der Oest opent op woensdag 5 oktober Parool Film Fest (Paff). De film beleeft zijn exclusieve wereldpremière in de FilmHallen te Amsterdam in het bijzijn van cast en crew, waaronder Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters. De eerste editie van het festival vindt plaats van woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober 2016.  

Over de film TONIO:

Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Zijn gedachten worden voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politieagenten en artsen. Zo reconstrueert hij het leven van zijn zoon in een radeloze queeste naar zin en betekenis.

TONIO is geregisseerd door Paula van der Oest (LUCIA DE B., BLACK BUTTERFLIES) en is de verfilming van de gelijknamige roman van A.F. Th. van der Heijden. Het boek werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs, en de auteur met de P.C. Hooftprijs. Van het boek zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. De film is geproduceerd door Alain de Levita (NL Film) en Sytze van der Laan (Nanook Entertainment) in samenwerking met de NTR. Distributeur September Film brengt TONIO op 13 oktober landelijk uit in de bioscoop. 

Over Paff:

In oktober dit jaar vindt de eerste editie van het Paff plaats. Een jaarlijks, nieuw filmfestival georganiseerd door Het Parool, De FilmHallen en September Film. Tijdens het festival kan het publiek vier dagen lang genieten van de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première tijdens het festival vertoond worden. Naast het vertonen van bijzondere films is het programma aangekleed met talkshows, lezingen en muziek. Ga naar www.parool.nl/meer voor meer informatie.

Goodbye Julia