Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

woensdag 20 juli 2016

Urszula Antoniak start met opnames nieuwe speelfilm BEYOND WORDS

Regisseur Urszula Antoniak start deze week met de opnames van haar nieuwe speelfilm BEYOND WORDS, waarvoor zij tevens het scenario schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door de Poolse acteurs Jakub Gierszal (Shooting Star 2012), Andrzej Chyera (IN THE NAME OF) en de Duitse acteur Christian Löber. De opnames van de film vinden 19 juli t/m 27 augustus plaats in Berlijn, Lodz en Warschau.

Synopsis:

Michael (Jakub Gierszal), een jonge advocaat in Berlijn, krijgt bezoek van zijn vader Stanislaw (Andrzej Chyra) uit Polen. De twee zijn totale vreemden voor elkaar, maar gedurende het weekend dat Stanislaw zijn zoon bezoekt, ontwikkelt zich een vriendschap tussen de twee mannen. Na zijn vaders vertrek realiseert Michael zich dat de stad waar hij leeft, de enige plaats is waar hij thuis hoort.

BEYOND WORDS is de vierde speelfilm van Urszula Antoniak. In 2009 debuteerde zij met het veelbekroonde NOTHING PERSONAL, winnaar van Locarno International Filmfestival en tevens bekroond  met vier Gouden Kalveren waaronder die voor Beste Speelfilm. Haar tweede film CODE BLUE ging in première tijdens het Cannes Film Festival waar de film te zien was in het onderdeel Quinzaine des Realisateurs.

De film wordt geproduceerd door Family Affair Films (Floor Onrust) in coproductie met het gerenommeerde Poolse productiebedrijf Opus Film, bekend van onder meer Oscar winnaar IDA (2015).  De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Nederlandse Film Production Incentive, het Pools Film Instituut, Lodz Film Commission en Eurimages.

Distributeur September Film zal de film in 2017 uitbrengen in de bioscoop.

Together 99