Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 5 juli 2016

September Film programmeert nieuw filmtheater FC HYENA

September Film, het filmdistributie bedrijf van Pim Hermeling, gaat tijdelijk de programmering verzorgen voor het nieuwe filmtheater FC Hyena. De bioscoop, gevestigd aan de Aambeeldstraat in Amsterdam-Noord, zal half juli zijn deuren openen. Het theater heeft twee zalen met een capaciteit van 105 en 55 stoelen, waar drie filmvoorstellingen per dag (per zaal) te zien zullen zijn, aangevuld met matineevoorstellingen op woensdag, zaterdag en zondag. Het theater is VPF vrij en voorzien van de laatste technieken. Binnenkort is de programmering te zien op www.fchyena.nl.

FC Hyena

FC Hyena is een nieuw filmtheater, gevestigd aan het IJ in Amsterdam-Noord, waarbij goed eten, goede wijnen en goede films samenkomen in een gedurfde vormgeving. Zo is er bij de inrichting van de zalen gekozen voor banken in felle kleuren in plaats van de bekende bioscoopstoelen. Ook in het restaurant speelt kleur een belangrijke rol en daarnaast wordt de ruimte vooral gekenmerkt door de speciaal gebouwde en zeer ruime houtoven. Het grote terras met fantastisch uitzicht over het IJ spreekt tot de verbeelding en kan tevens gebruikt worden voor openluchtvoorstellingen.

De initiatiefnemers, Niels Wouters, Marco Birzak, Lotte Smit en Joris Brieffies, kennen elkaar vanuit de Amsterdamse horeca. Als oprichters van o.a. Hotel de Goudfazant en Café Modern hebben Niels en Marco ruimschoots hun sporen verdiend. Lotte was een vaste waarde binnen hun team en heeft later het lunchrestaurant Jacques Jour opgericht. Joris heeft als filmwetenschapper en VOD medewerker bij Ziggo de kennis van film, en zal verantwoordelijk zijn voor de cinema.  

Joris Brieffies: ‘Wij kennen Pim Hermeling al langer en hebben hem benaderd toen we bij het opzetten van de bioscoop vastliepen met de programmering. Hij heeft aangeboden ons te helpen met de opstart. Met zijn jarenlange ervaring, de expertise binnen September Film en hun contacten binnen de filmwereld hebben we er alle vertrouwen in dat we straks een prachtige programmering kunnen neerzetten.’

September Film

September Film is opgericht in 2008 als een all media filmdistributie bedrijf dat zich richt op de uitbreng van kwaliteits- en ‘director driven’ films als Jagten, Melancholia, Still Alice, PUBLIEKE WERKEN, KNIELEN OP EEN BED VIOLEN en EEN MAN DIE OVE HEET. Een selectie van aankomende releases van September Film: TONIO (Paula van der Oest), RIPHAGEN van Pieter Kuijpers, HET VERLANGEN van Joram Lürsen, maar ook internationale producties TONI ERDMANN van Maren Ade en FRANTZ van Francois Ozon.

Together 99