Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

vrijdag 24 juni 2016

Rotterdammer Shariff Nasr eerste van elf regisseurs voor internationale bioscoopfilm ROTTERDAM, I LOVE YOU

Rotterdamse filmregisseur en scenarioschrijver Shariff Nasr wordt een van elf regisseurs van de internationale bioscoopfilm ROTTERDAM, I LOVE YOU. De film ROTTERDAM, I LOVE YOU zal bestaan uit elf verhalen, die elk door een andere regisseur worden verteld. Na een intensief selectieproces waaraan dertig Rotterdamse filmmakers deelnamen, is Shariff Nasr geselecteerd om de regisseur te worden van een speciaal verhaal, dat de andere tien verhalen met elkaar verbindt en daarmee de ruggengraat van de film vormt. De namen van de tien andere Nederlandse en internationale regisseurs worden de komende maanden bekend gemaakt.

ROTTERDAM, I LOVE YOU is onderdeel van de wereldwijde ‘Cities of Love’- filmserie. Eerdere delen in deze filmreeks waren de bekende en succesvolle films PARIS JE T’AIME (2006) en NEW YORK, I LOVE YOU (2009). Net als de voorgaande delen wordt ROTTERDAM, I LOVE YOU gemaakt door verschillende gerenommeerde regisseurs en acteurs uit binnen- en buitenland, én uitzonderlijke jonge talenten. Eerdere regisseurs in de ‘Cities of Love’-serie zijn onder meer de Coen Brothers, Brett Ratner, Guillermo Arriaga en Alexander Payne. Ook in ROTTERDAM, I LOVE YOU zullen regisseurs van dit kaliber hun opwachting maken.

Shariff Nasr heeft als regisseur en scenarist meerdere prijswinnende korte films op zijn naam staan en is een veelgevraagd commercialmaker. Hij is onder meer bekend van de serie poëzieclips ‘Dichter Draagt Voor’, die hij samen met zijn broer Ramsey Nasr heeft gemaakt, en zijn commercials voor Wakker Dier waarmee hij de prijs voor beste commercial van 2009 won (Fonk Magazine). Daarnaast schrijft hij regelmatig voor bekende tv-series. Nasr is een geboren en getogen Rotterdammer.

Nasr ziet ROTTERDAM, I LOVE YOU als een mooie, grote stap in zijn loopbaan: "Het is fantastisch om aan zo'n grote internationale productie te kunnen werken en juist de verbinding te zijn tussen de andere verhalen in deze ongepolijste stad. Rotterdam is de ideale ‘city of love’ van Nederland, waarin 172 culturen naast elkaar leven en ‘diversiteit’ plaats heeft gemaakt voor ‘inclusiviteit’."

De keuze is op Nasr gevallen na een maandenlang selectieproces waarvoor dertig Rotterdamse filmmakers zich hadden aangemeld. Volgens de producenten is Nasr de ideale keus om als jonge regisseur de ruggengraat van de film te creëren. Matt Jaems: “Shariff heeft een verhaal aan ons gepitcht waar we direct voor vielen. Zijn verhaal is echt Rotterdams, past perfect in de ‘Cities of Love’-filmserie en zal van ROTTERDAM, I LOVE YOU een onvergetelijke bioscoopfilm maken.” Joeri Pruys is het met hem eens: “Shariff begrijpt wat deze film – en deze stad – nodig heeft: een eerlijk, direct verhaal. We hebben er zin in samen met hem het verhaal verder te ontwikkelen.” De komende maanden zullen de tien andere regisseurs aangekondigd worden, waarvan een deel Nederlands en een deel internationaal zullen zijn. 

De eerste Nederlandse acteurs in ROTTERDAM, I LOVE YOU zijn het afgelopen voorjaar aangekondigd: Nasrdin Dchar, Gaite Jansen, Halina Reijn, Maryam Hassouni, Ricky Koole, Eva Duijvestein, Katja Herbers, Benja Bruijning en Yootha Wong-Loi-Sing. Samen zijn zij onderdeel van de sterrencast van ROTTERDAM, I LOVE YOU, die de komende maanden uitgebreid zal worden met nog meer Nederlands én internationaal talent. Wanneer de film uitkomt, zal ROTTERDAM, I LOVE YOU het échte Rotterdam, in al zijn rauwe schoonheid, tonen aan de hele wereld.

De film wordt geproduceerd door Matt Jaems en Joeri Pruys in samenwerking met September Film Productions en producer Jeroen Beker. ROTTERDAM, I LOVE YOU wordt geschoten in de zomer van 2017 en September Film Distribution brengt de film in 2018 uit in de bioscoop.

Evil Does Not Exist