Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 18 maart 2016

Hoofdrol voor Chantal Janzen in nieuwe speelfilm HET VERLANGEN van Joram Lürsen

Chantal Janzen (Alles is Liefde, Soof, Divorce) speelt de hoofdrol in de nieuwe komische speelfilm HET VERLANGEN van regisseur Joram Lürsen (Alles is Liefde, Alles is Familie, Publieke Werken). Ook Gijs Naber (Aanmodderfakker, Penoza), Alex Klaasen (Gooische Vrouwen), Jelka van Houten (Jackie, Jeuk, Familieweekend), Bram van der Vlugt (Dokter Deen), Anne-Wil Blankers (Goedenavond, Dames en Heren), Peter Bolhuis (Prinses op de Erwt; Een Modern Sprookje) Cynthia Abma (Familieweekend) en Jochum ten Haaf (Lucia de B.) zullen te zien zijn in de film. Het scenario is geschreven door Frank Ketelaar (Overspel, Hij Gelooft in Mij, Publieke Werken). De opnames van HET VERLANGEN gaan 10 april van start.

Synopsis:

Als de zeer aantrekkelijke Brigitte (Chantal Janzen) met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn (Gijs Naber en Alex Klaasen), directie van de noodlijdende familie-uitgeverij, direct mogelijkheden. Met het oog op de media laten ze haar van rol wisselen met de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt zowel artistiek als zakelijk een megasucces, maar de aanvankelijke overeenstemming tussen alle partijen slaat om in een bittere strijd om erkenning. 

Joram Lürsen: ‘Ik verheug me erop de film Het Verlangen te maken met zulke leuke en goede acteurs. We zitten nu midden in de voorbereiding en de repetities stralen al zoveel plezier uit. Ik kan niet wachten te gaan draaien.‘

Chantal Janzen vult aan: ‘Geregisseerd te worden door Joram Lürsen is altijd geweldig. En dan ook nog eens spelen met fantastische collega's, en met een topscript geschreven door Frank Ketelaar, wordt dit een prachtige film.’ 

HET VERLANGEN wordt geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van  Topkapi Films (Alles is Liefde, Alles is Familie, Publieke Werken) in co-productie met BNN-VARA. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO en het Abraham Tuschinski Fonds. Het laatste deel van de financiering van de film zal verworven worden middels private investeerders in de Maatschap Het Verlangen.

Distributeur September Film brengt de film in het voorjaar van 2017 uit in de Nederlandse bioscopen.

Green Border