Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 26 oktober 2015

Volledige boxoffice documentaire HUMAN naar VluchtelingenWerk Nederland

September Film heeft onlangs de filmrechten van de documentaire HUMAN aangekocht met als doel de volledige boxoffice, in samenwerking met de bioscopen, te doneren aan VluchtelingenWerk Nederland. HUMAN zal haar Nederlandse première beleven tijdens de komende editie van het IDFA. Ook zij omarmen het initiatief en zullen de volledige opbrengsten van de voorstellingen tijdens het festival doneren.

Ally Derks, directrice van het IDFA: ‘HUMAN is werkelijk een prachtige film. Als je een  buitenstaander kennis wilt laten maken met onze planeet, haar mensen en de manier waarop we samenleven, dan is dit dé film.’

Wat maakt ons menselijk? Dat is de hoofdvraag van filmmaker Yann Arthus-Bertrand in de film HUMAN. Om het antwoord hier op de te vinden besteedde hij drie jaar aan het verzamelen van (real-life) emotionele verhalen van meer dan 2000 vrouwen en mannen uit 60 verschillende landen, waarin thema’s als liefde, oorlog, homoseksualiteit, vergevingsgezindheid, familie, leven na de dood, geluk, immigratie en de zin van het leven centraal staan. Een indrukwekkende kijk op de hedendaagse samenleving afgewisseld met prachtige beelden van onze planeet.

De trailer is hier te zien.

Vanaf 26 november is HUMAN o.a. te zien in FilmHallen Amsterdam, Het Ketelhuis Amsterdam, Louis Hartlooper Complex Utrecht, Filmschuur Haarlem, LUX Nijmegen, Focus Arnhem, Lumière Maastricht, LantarenVenster Rotterdam, Plaza Futura Eindhoven, Chassé Breda, Verkadefabriek Den Bosch en CineMeerse Hoofddorp.

Regisseur Yann Arthus-Bertrand zal aanwezig zijn op het IDFA van 18-21 november.

Levante