Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

maandag 19 oktober 2015

Stadsbioscoop Rembrandt Arnhem einde jaar heropend

Pim Hermeling, eigenaar van het filmdistributie bedrijf September Film, wordt de nieuwe eigenaar van Rembrandt. Nog voor het einde van dit jaar zal de bioscoop aan het Velperplein zijn deuren heropenen. Het aanzicht van de bioscoop blijft hetzelfde, de programmering en sfeer zullen verschillen van de oude situatie.

Het exploiteren van een stadsbioscoop past in de expansieplannen van September Film. Naast het distribueren van films zullen wij ons de komende jaren prominenter gaan profileren op het gebied van zowel productie als exploitatie. Persoonlijk is het voor mij als ondernemer extra leuk dit te kunnen gaan doen; In Rembrandt zag ik als jongetje van 8 mijn eerste film op het grote doek. De liefde voor de film is op deze plek ontstaan.” aldus Pim Hermeling.

Stadsbioscoop Rembrandt zal zich vooral willen etaleren als een kwaliteitsbioscoop. Een plek waar je een volledig avondje uit wilt doorbrengen, een plek waar filmliefhebbers actuele films beleven, retrospectieven bekijken, (nieuwe) klassiekers (her)ontdekken, maar ook vooral ruimte om elkaar te ontmoeten, samen een glas wijn te drinken of met elkaar te dineren.

September Film is opgericht in 2008 als een all-media filmdistributie bedrijf met kantoren in Amsterdam en Antwerpen. Het bedrijf richt zich op de uitbreng van kwaliteits- en director driven films als JAGTEN, MELANCHOLIA, STILL ALICE, THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN en DE HELAASHEID DER DINGEN.

Een selectie van aankomende releases van September Film: PUBLIEKE WERKEN (Joram Lürsen), KNIELEN OP EEN BED VIOLEN (Ben Sombogaart), TONIO (Paula van der Oest), maar ook internationale producties als KOLLEKTIVET (Thomas Vinterberg), FREEHELD (Peter Sollett) en THE IDOL (Hany Abu-Assad), waarvan September Film tevens coproducent is.

Levante