Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 25 september 2015

Janine Jansen verzorgt titelmuziek PUBLIEKE WERKEN

Violiste Janine Jansen verzorgt de titelmuziek voor de film PUBLIEKE WERKEN. In de film zijn delen te horen van het Brahms vioolconcert, waarvan de opnames afgelopen januari in Rome plaatsvonden. Janine Jansen geldt als een van de grootste violisten van haar generatie. Zij geeft concerten over de hele wereld, in de beroemdste concertzalen met de meest prestigieuze orkesten en dirigenten. Zij slaagt er als een van de weinige klassieke musici in een brug te slaan tussen ‘core’ klassieke muziek en een breder publiek. De film PUBLIEKE WERKEN is geregisseerd door Joram Lürsen (ALLES IS LIEFDE, ALLES IS FAMILIE), naar een scenario van Frank Ketelaar (OVERSPEL, DE PROOI, HIJ GELOOFT IN MIJ). De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Scholten van Aschat (TIRZA, CLOACA), Jacob Derwig (ALLES IS FAMILIE, HET DINER), en Rifka Lodeizen (OVERSPEL, KAN DOOR HUID HEEN).

Over Publieke Werken:

Amsterdam, 1888: De getergde vioolbouwer Vedder (Gijs Scholten van Aschat) moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn overmoedige neef Anijs (Jacob Derwig), apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen ernstig in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf en zijn vrouw Martha (Rifka Lodeizen), maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een uiterst riskant plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen.

PUBLIEKE WERKEN is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Thomas Rosenboom, waarvoor hij in 2000 de Libris Literatuur Prijs won. Inmiddels zijn er al meer dan 450.000 exemplaren van het boek verkocht in Nederland, en is het vertaald en uitgegeven in Duitsland, Denemarken, Slowakije en Hongarije.

De film wordt geproduceerd door Topkapi Films, in samenwerking met September Film, de VPRO en Uitgeverij Querido. Coproducenten van de film zijn Menuet (België), I’m FILM en Mythberg Films (Hongarije). PUBLIEKE WERKEN komt tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen  het Nederlands Filmfonds, NPO, CoBO en wordt gestimuleerd door het Ministerie van OC&W, onder de noemer Telescoop. Daarnaast wordt de film gesteund door het Suppletiefonds, de Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Favourite (Belgische tax shelter), en maakt gebruik van de Hongaarse Tax Rebate. De film werd ontwikkeld met steun van het MEDIA programma van de Europese Unie.

Distributeur September Film brengt PUBLIEKE WERKEN op 10 december uit in de bioscoop.

Het Brahms Vioolconcert staat op het nieuwe album van Janine Jansen dat vanaf 6 november a.s. verkrijgbaar is.

Together 99