Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

vrijdag 11 september 2015

Frank Lammers maakt titelsong voor J. KESSELS

Frank Lammers speelt niet alleen een van de hoofdrollen in J. KESSELS, maar heeft ook de titelsong van de film opgenomen. Het nummer ‘De Weg’ is een bewerking van de oude country classic ‘Ramblin’ Man’ van Hank Williams, waarop Guus Meeuwis speciaal voor de film een nieuwe tekst heeft geschreven. Het nummer is vanaf vandaag verkrijgbaar via iTunes en Spotify. De bijbehorende videoclip verschijnt volgende week.

J. KESSELS opent op woensdag 23 september de 35e editie van het Nederlands Film Festival. De regie is in handen van Erik de Bruyn (WILDE MOSSELS) naar een script van Jan Eilander. Naast Frank Lammers zijn ook Fedja van Huêt en Ruben van der Meer te zien in de hoofdrollen. De film is gebaseerd op de roman J. KESSELS THE NOVEL van P.F. Thomése.

Frank Lammers nam ‘De Weg’ op samen met The Kessels Avalanche Band. Onder leiding van Willy Berrevoets (Nuff Said) werd deze band speciaal voor de film gevormd. Dit is niet de eerste samenwerking tussen Berrevoets en regisseur Erik de Bruyn. In WILDE MOSSELS speelde hij een rolletje en had hij een belangrijk aandeel in de soundtrack. Verder spelen mee op de soundtrack van J. KESSELS o.a. gitarist Stefan Siwabessy (o.a. Waylon) en Danny Vera. Naast klassieke countrynummers werden ook nieuwe nummers opgenomen, waarvan enkele geschreven door Erik de Bruyn.

J. KESSELS is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

De film is geproduceerd door CTM Pictures in samenwerking met CZAR (België) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, AVROTROS, Production Incentive, CoBO fonds, Screen Flanders, Taxshelter Maatregel België en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

September Film brengt J. KESSELS op 1 oktober landelijk uit in de bioscoop.

Together 99