Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 4 september 2015

GLUCKAUF opnieuw in de bioscoop

De film GLUCKAUF van Remy van Heugten zal vanaf volgende week opnieuw te zien zijn in de bioscoop. O.a. bioscoop Het Ketelhuis (Amsterdam), filmtheater Lumière (Maastricht) en bioscoop Quatro4 (Heerlen) gaan de film opnieuw vertonen. Andere filmhuizen hebben interesse om hun voorbeeld te volgen en kijken of ze ruimte kunnen maken in hun programmering. Afgelopen dinsdag ontving GLUCKAUF maar liefst 10 Gouden Kalf nominaties, waaronder voor Beste Film, Beste Scenario, Beste Regie en Beste Acteur. De Gouden Kalveren worden uitgereikt op vrijdag 2 oktober in het Beatrix Theater, de slotavond van het Nederlands Film Festival.

Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

GLUCKAUF (de mijnwerkersgroet voor een behouden terugkeer) is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich alsmoderneoutlawsstaande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu. Met GLUCKAUF, dat volledig in Limburgs dialect is gesproken, maakt Remy van Heugten zijn debuut als auteursregisseur. De film is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, op zijn woelige jeugd in dit prachtige, maar vergeten stuk aan het diepste einde van Nederland. Een streek waar de sociaaleconomische gevolgen van de sluiting van de mijnen nog steeds zeer voelbaar zijn.

De film is geproduceerd door de met een Emmy bekroonde producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk van productiebedrijf BIND,in coproductie met de VARA en is tot stand gekomen in het kader van De Oversteek, ondersteund door Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO. GLUCKAUF was begin 2015 te zien in de bioscoop.

Green Border