Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

woensdag 2 september 2015

10 Gouden Kalf nominaties voor GLUCKAUF

Met tien nominaties is de arthousefilm GLUCKAUF van Remy van Heugten de koploper in de race om het Gouden Kalf. De film ontving nominaties voor Beste Film (Joram Willink en Piet-Harm Sterk voor BIND), Beste Regie (Remy van Heugten), Beste Scenario (Gustaaf Peek), Beste Acteur (Bart Slegers en Vincent van der Valk), Beste Camera (Mark van Aller), Beste Muziek (Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers), Beste Montage (Moek de Groot), Beste Sound Design (Alek Goosse en Francois Dumont) en Beste Production Design (Minka Mooren).

Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

GLUCKAUF (de mijnwerkersgroet voor een behouden terugkeer) is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu. Met GLUCKAUF, dat volledig in Limburgs dialect is gesproken, maakt Remy van Heugten zijn debuut als auteursregisseur. De film is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, op zijn woelige jeugd in dit prachtige, maar vergeten stuk aan het diepste einde van Nederland. Een streek waar de sociaaleconomische gevolgen van de sluiting van de mijnen nog steeds zeer voelbaar zijn.

De film is geproduceerd door de met een Emmy bekroonde producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk van productiebedrijf BIND, in coproductie met de VARA en is tot stand gekomen in het kader van De Oversteek, ondersteund door Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO.

Levante