Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 22 februari 2010

NIEUWE AANKOPEN WILD BUNCH

Wild Bunch heeft op het Sundance Film Festival en op het Film Festival in Berlijn elf nieuwe producties aangekocht. Onder meer speelfilms van LARS VON TRIER en BRUCE BERESFORD het regiedebuut van acteur DIEGO LUNA en diverse producties die afgelopen weekend in Berlijn werden bekroond. Onderstaand de complete lijst van nieuwe aankopen.

ABEL, het regiedebuut van acteur Diego Luna (Milk, Y tu Mama Tambien).

APART TOGETHER, een Chinees drama van regisseur Wang Quan'an (Tuya's Marriage), dat in Berlijn de Zilveren Beer won voor het beste scenario.

BACIAMI ANCORA, van Gabriele Muccino is het vervolg op L'Ultimo Bacio. De film met Valeria Bruni Tedechi en Pierfrancesco Favino werd twee weken geleden uitgebracht in Italië en bracht daar al bijna tien miljoen euro op.

BLANK CITY, een documentaire van Celine Danhier over de culturele scene in het New York van eind jaren zeventig, begin jaren tachtig.

A FAMILY, een speelfilm van Pernille Fischer Christensen (A Soap, Dancers), kreeg in Berlijn de Fipresci prijs.

IF I WANT TO WHISTLE, I WHISTLE, een speelfilm van de Roemeense regisseur Florin Serban, won afgelopen weekend in Berlijn de Grote Juryprijs (Zilveren Beer) en de Alfred Bauer prijs.

MAO'S LAST DANCER, een ontroerend drama van Bruce Beresford (Oscarwinnaar Driving Miss Daisy) met Chi Cao, Bruce Greenwood, Kyle MacLachlan en Joan Chen.

MELANCHOLIA, de nieuwe speelfilm van Lars von Trier (Antichrist, Dogville, Dancer in the Dark).

A RATIONAL SOLUTION, de op diverse festivals bekroonde speelfilm van Jörgen Bergmark.

A SOMEWHAT GENTLE MAN, een drama van Hans Petter Moland met Stellan Skarsgard, dat in Berlijn de Publieksprijs van de Berliner Morgenpost won.

TEENAGE PAPARAZZO, een documentaire van acteur Adrian Grenier (Entourage).

Levante