Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 18 mei 2015

Halina Reijn is LA HOLANDESA

Halina Reijn speelt de hoofdrol in LA HOLANDESA, het regiedebuut van Marleen Jonkman. Hierin speelt ze een vrouw die haar leven weer op de rit moet krijgen nu ze weet dat ze nooit moeder zal worden. De roadmovie speelt zich geheel af in Chili en de opnames zullen begin 2016 aanvangen.

Het script is geschreven door Daan Gielis en is deels autobiografisch. Een op de vijf vrouwen in Nederland is kinderloos, de helft onvrijwillig. Het krijgen van kinderen hoort erbij; de eerste twee jaar dat het niet lukt wordt het nog geen allesoverheersend thema. Maar hoe meer jaren, doktersbezoeken en medische behandelingen verstrijken, hoe groter het onderwerp wordt. Totdat het misschien wel je leven gaat beheersen, en tussen jou en je partner in gaat staan.

In de film gaan Maud (Halina Reijn) en Frank op vakantie naar Chili om hun leven weer op de rit te krijgen nu ze weten dat ze nooit kinderen zullen krijgen. Maar Maud blijkt niet in staat dit te accepteren en na een knallende ruzie vertrekt ze. Tijdens haar reis en met het veranderen van de natuur en de ontmoetingen met de mensen die op haar pad komen, verandert ook Maud en komt het besef dat een vrouw niet perse moeder hoeft te zijn.

Halina Reijn: “Ik ben 39 en kinderloos. Elke vrouw van in de dertig stelt zichzelf op een gegeven moment de vraag of ze kinderen wil. Het is een thema wat enorm leeft in onze samenleving, en ik voel me verwant met Maud, die via een reis door de indrukwekkende natuur van Chili zichzelf weer hervindt en ontdekt dat ze geen moeder hoeft te zijn om haar leven invulling te geven.”

De film wordt geproduceerd door Danielle Guirguis van Smarthouse Films in co-productie met Molotov Cine (Chili) en Fatt Productions. Het project is ontwikkeld in het Torino Filmlab en EAVE/Puentes en wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds. De opnames starten begin volgend jaar en September Film zal LA HOLANDESA in het najaar van 2016 in de bioscoop uitbrengen.

Green Border