Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

woensdag 18 maart 2015

Boudewijn Koole start met opnames film VERDWIJNEN

Regisseur Boudewijn Koole start morgen met de opnames van zijn nieuwe speelfilm VERDWIJNEN. De hoofdrollen worden vertolkt door Rifka Lodeizen (PUBLIEKE WERKEN, KAN DOOR HUID HEEN), Elsie de Brauw (PRINS, CLOACA) en de Noorse Jakob Oftebro (KON-TIKI, IN ORDER OF DISAPPEARANCE). Voor VERDWIJNEN werkt Boudewijn Koole opnieuw samen met scenarist Jolein Laarman en producent Waterland Film. VERDWIJNEN is de tweede samenwerking van dit award-winnende team van KAUWBOY. De opnames vinden plaats in Noorwegen, regio Troms.

VERDWIJNEN speelt zich af in het verlaten winterlandschap van Noorwegen. Het jaarlijkse bezoek van Roos (Rifka Lodeizen) aan haar moeder (Elsie de Brauw) is dit keer anders. Ze heeft slecht nieuws. Het verleden maakt het voor Roos echter onmogelijk dit te vertellen. Geholpen door haar halfbroertje en een oude liefde vinden de twee vrouwen toenadering en kan Roos haar volgende en onvermijdelijke stap zetten.

Regisseur Boudewijn Koole is al enkele weken in Noorwegen om de opnames voor te bereiden: ‘Ik sta boven op een berg in een van de meest uitgestrekte landschappen van Europa. Alles om me heen is wit. De sledehonden liggen uit te hijgen in de sneeuw. In mijn handen een sterk script. Naast me twee geweldige actrices en een top Nederlands/Noorse cast en crew. Klaar om te vertrekken op onze reis; de film. Voor mij is dit een droom die werkelijkheid wordt.’ 

Scenarist Jolein Laarman: ‘Ik heb met hart en ziel aan het scenario gewerkt. Ik ben erg blij met deze geweldige cast en weet zeker dat zij samen met de bijzondere en sterke regie van Boudewijn én de overweldigend mooie natuur van Noorwegen een prachtige film zullen maken.

Producent Jan van der Zanden van Waterland Film vult aan: ‘Een film maken met dit team is geweldig.  We halen het onderste uit de kan en dat voelt goed.  Zo moet je volgens mij films maken. Ik kan het iedere filmmaker aanraden.’

VERDWIJNEN wordt geproduceerd door Waterland Film (KAUWBOY, ONDER HET HART) in coproductie met het Noorse Sweet Films en de AVROTROS, en komt tot stand met steun van  het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, Eurimages, Norwegian Film Institute en FilmCamp.

Distributeur September Film brengt VERDWIJNEN in het voorjaar van 2016 uit in de bioscoop.

Levante