Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 24 februari 2015

KeyFilm en September Film Production coproduceren nieuwe film Hany Abu-Assad

Producent KeyFilm en September Film Production coproduceren samen ARAB IDOL, de nieuwe film van de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad (PARADISE NOW, OMAR). De opnames van de Engels/Palestijns/Nederlandse coproductie zijn net gestart en vinden plaats in Jordanië.

ARAB IDOL vertelt het ongelofelijke en waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf, de Palestijnse zanger die in 2013 zijn droom werkelijkheid zag worden toen hij het tweede seizoen van Arab Idol won. De nu 24-jarige Assaf reisde vanuit het vluchtelingenkamp op de Gazastrook naar Egypte om mee te doen aan het televisieprogramma. Het kostte hem twee dagen om ongezien door grenscontroles te komen. Daardoor was hij te laat voor de audities. Toen Assaf echter in de lobby van het hotel begon te zingen, werd besloten dat hij alsnog auditie mocht doen. Uiteindelijk won de zanger in de finale met het lied Ali al-keffiyeh, dat wordt beschouwd als het officieuze Palestijnse volkslied, en verbroederde voor een moment de Arabische wereld.

De gerenommeerde regisseur Hany Abu-Assad maakte eerder o.a. PARADISE NOW (2005) en OMAR (2013). Beide films werden genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Het Amsterdamse productiebedrijf KeyFilm wordt gerund door producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (VENTOUX, NENA, SOOF, DE TWEELING). ARAB IDOL is de eerste coproductie van September Film Production, de productietak van distributeur September Film (STILL ALICE, VENTOUX, DE 100-JARIGE MAN DIE UIT HET RAAM KLOM EN VERDWEEN, JAGTEN). September Film Production wordt geleid door Pim Hermeling en Cynthia Ophorst.

ARAB IDOL komt tot stand met steun van o.a. het Nederlands Filmfonds en zal in 2016 te zien zijn in de bioscoop.

Together 99