Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 5 december 2011

TYRANNOSAUR winnaar Best British Independent Film

TYRANNOSAUR heeft gister tijdens de British Independent Film Awards de award voor Beste British Independent Film gewonnen. De film van Paddy Considine met hoofdrollen voor Peter Mullan en Olivia Colman won naast Beste Film ook de prijs voor Beste Debuterende Regisseur en Beste Actrice.

Joseph wordt geplaagd door zijn drang naar geweld en eindeloze woede, zelfdestructie lijkt het enige doel te zijn. Tot hij op een dag de liefdadigheidswinkel van de christelijke Hannah binnenvlucht. Terwijl de twee nader tot elkaar komen, blijkt dat Hannah zelf ook een geheim met zich meedraagt. Een geheim dat verwoestende gevolgen op beide levens zal hebben. TYRANNOSAUR is vanaf 5 januari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Ook WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN viel in de prijzen. Regisseur Lynne Ramsay won voor haar film de prijs van Beste Regisseur. SUBMARINE van Richard Ayoade nam de prijs Beste Screenplay mee naar huis. We Need To Talk About Kevin is sinds 1 december te zien in de Nederlandse bioscopen. Submarine is vanaf 9 februari verkrijgbaar op DVD.

De uitreiking van British Independent Film Awards vond zondag 5 december plaats in Londen.

 

 

Club Zero