Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

maandag 20 januari 2020

Ariane Schluter, Hannah Hoekstra en Liz Snoijink toegevoegd aan cast MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG

Ariane Schluter (LUCIA DE B.), Hannah Hoekstra (DE HELLEVEEG), Liz Snoijink (DOKTER DEEN), Axel Daeseleire (PENOZA), Lisa Smit (ARESBAANTJER HET BEGIN), Marie-Louise Stheins (WALDSTILLE), Marcel Hensema (HOLLANDS HOOP, GOUD), Thor Braun (OOGAPPELS) en Gurkan Kücüksentürk (KLEM) zijn toegevoegd aan de cast van de speelfilm MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG van Antoinette Beumer, waarvan de opnames momenteel in volle gang zijn. Beumer vertelt: ‘Het werken aan deze film overstijgt al mijn verwachtingen. Ik ben trots op deze geweldige cast, het is een feest om met ze werken.' Producent Frans van Gestel vult aan: 'Een paar jaar geleden benaderde Antoinette mij met de ambitie haar eigen roman te verfilmen. Nu het eindelijk zo ver is en de cast is aangevuld met o.a. Ariane, Hannah, Liz en Lisa, ben ik ervan overtuigd dat Antoinette een zeer sterke film zal maken.'

Eerder werd bekend dat Elise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans en Stefan Rokebrand de hoofdrollen spelen in de film die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Beumer. Het scenario is geschreven door Maaik Krijgsman. MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG verschijnt dit najaar in de bioscoop.

Synopsis
Als Eva’s moeder overlijdt, blijkt haar leven te zijn gebouwd op leugens en geheimen. De angst dat Eva net als haar vader haar verstand zal verliezen neemt bedreigende proporties aan. Ze begint een zoektocht naar haar verleden om haar angsten te kunnen beteugelen.

Antoinette Beumer (1962) is regisseur en schrijver. Zij maakte o.a. de succesvolle films LOFT, JACKIE, en SOOF en RENDEZ-VOUS. Haar debuutfilm DE GELUKKIGE HUISVROUW was een groot succes en met meer dan 500.000 bezoekers goed voor een Platina Film. Hoofdrolspeelster Carice van Houten werd voor haar rol in deze film bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Actrice. In datzelfde jaar maakte Beumer een remake van de Vlaamse thriller LOFT, met o.a. Barry Atsma en Marwan Kenzari. Voor LOFT ontving zij wederom een Platina Film. Niet eerder won een regisseur binnen een jaar tweemaal een Platina Film. Haar film JACKIE, met in de hoofdrollen Carice & Jelka van Houten en Holly Hunter, ging in 2012 in première op het Toronto International Film Festival. Een jaar later verscheen haar hitfilm SOOF. In 2015 volgde RENDEZ-VOUS met een hoofdrol voor Loes Haverkort. 

In 2018 verscheen haar debuutroman MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG (uitgeverij Lebowski). Het boek ontving lovende kritieken en won de Hebban Debuutprijs 2018. Daarnaast werd het boek genomineerd voor De Bronzen Uil 2018, een Belgische prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar. 

MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG wordt geproduceerd door Topkapi Films in coproductie met de VPRO. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en CoBO.  Distributeur September Film zal de film in het najaar van 2020 uitbrengen in de bioscoop.

Promised Land, The