Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

dinsdag 18 november 2014

Ruben van der Meer in boekverfilming J. KESSELS

Ook Ruben van der Meer (PLAN C) zal te zien zijn in de nieuwe Nederlandse film J. KESSELS, waarin hij de rol van Boontje (Alias Perry Boone) zal spelen. Eerder werd bekend gemaakt dat ook Frank Lammers (WILDE MOSSELS, DE MARATHON, ZWARTBOEK) en Fedja van Huêt (WILDE MOSSELS, SOOF, OVERSPEL) te zien zullen zijn in de film. De regie is in handen van Erik de Bruyn, bekend van o.a. WILDE MOSSELS, NADINE, DE TROON. Het scenario is geschreven door Gouden Kalf winnaar Jan Eilander (HET ZUSJE VAN KATIA, IK BEN WILLEM). J. KESSELS is de verfilming van de roman van P.F. Thomése. (Uitgeverij Atlas Contact, 2009). De opnames van J. KESSELS gaan deze week van start.

J. Kessels is het ongelooflijke filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) maakt met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door dromen over Brigit, het meisje uit de Frituur van Ooit. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf? 

De opnames van J. KESSELS zullen plaatsvinden in Nederland, Vlaanderen en Duitsland. De film wordt geproduceerd door CTM Pictures in samenwerking met CZAR (België) en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, AVROTROS, Production Incentive, Cobo fonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

September Film Distribution brengt J. KESSELS in het najaar van 2015 uit in de bioscoop.

Levante