Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 14 oktober 2014

Internationale cast in speelfilm OUR SUN van Joost van Ginkel

Na 170 HZ komt scenarist/regisseur Joost van Ginkel nu met zijn tweede speelfilm OUR SUN, waarvan de opnames dit weekend zijn begonnen. De opnames van de internationale speelfilm vinden plaats in en rond Amsterdam en in Sofia, Bulgarije. De hoofdrollen worden vervuld door een Europese cast bestaande uit Issaka Sawadogo (The Invader, Venetië Film Festival 2011), Anjela Nedyalkova (Avé, Semaine de la Critique, Cannes 2011), Boris Isakovic, Jasna Djuricic (winnares Gouden Luipaard Beste Actrice 2010) en Magnus Krepper (The Bridge). De Nederlandse bijrollen worden onder andere vervuld door Victoria Koblenko, Dragan Bakema, Raymond Thiry, Yootha Wong-Loi-Sing, Sigrid ten Napel, Bas Keijzer en Hubert Fermin.

OUR SUN is een mozaïek vertelling waarin vijf verhaallijnen door intense gebeurtenissen vervlochten raken. In de film volgen we zes mensen die al dan niet vrijwillig in Amsterdam wonen en ogenschijnlijk niets gemeen hebben dan een verre geboortegrond. Toch zullen ze  elkaars levens onomkeerbaar beïnvloeden: op de donkerste momenten blijken liefde en vriendschap krachtige motoren om het lot te wenden. OUR SUN neemt ons mee in grimmige werelden die zich afspelen in de schaduw van onze eigen levens. De film is een zowel rauwe als poëtische ode aan deze schaduw en de menselijke overlevingskracht.

Eerder maakte Joost van Ginkel de korte films Zand (2008), die werd geselecteerd voor het Film Festival van Venetië en Kus (2009) die werd geselecteerd voor het prestigieuze Tribeca Film Festival. Zijn speelfilmdebuut 170 HZ won tijdens het Nederlands Film Festival zowel de publieksprijs als de MovieSquad Award. 

OUR SUN is een productie van PRPL (Ellen Havenith, Brozer) en Bastide Films (Jeroen Beker, Alleen Maar Nette Mensen) in coproductie met GötaFilm, Film i Väst  (Zweden) en KaBoAl Pictures (Bulgarije), en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Film Production Incentive, het Swedish Film Institute, het Bulgarian National Film Center en Eurimages.

Distributeur September Film zal de film in 2015 uitbrengen.

Club Zero