Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 22 september 2014

Frank Lammers en Fedja van Huet herenigd met regisseur Erik de Bruyn voor boekverfilming J. KESSELS

Acteurs Frank Lammers (WILDE MOSSELS, DE MARATHON, ZWARTBOEK) en Fedja van Huêt (WILDE MOSSELS, SOOF, OVERSPEL) zullen de hoofdrollen gaan spelen in de nieuwe Nederlandse roadmovie J. KESSELS. De regie is in handen van Erik de Bruyn, bekend van o.a. WILDE MOSSELS, NADINE, DE TROON. Het scenario is geschreven door Gouden Kalf winnaar Jan Eilander (Het Zusje van Katia, Ik Ben Willem). J. KESSELS is de verfilming van de roman van P.F. Thomése. (Uitgeverij Atlas Contact, 2009).

J. Kessels is het ongelooflijke filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans maakt met zijn favoriete personage J. Kessels. In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels oude Kamikaze bak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door dromen over Brigit, het meisje uit Snackbar Van Vroeger. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Frank Lammers reageert: “J. Kessels is voor mij een hereniging met twee van de grootste talenten in de Nederlandse film: Erik de Bruyn en Fedja van Huêt. Naast talenten zijn het ook goede vrienden. Daarnaast spreekt de rol en het verhaal mij enorm aan. Kessels is een soort Big Lebowski maar dan anders. Bovendien mogen we naar Ham- en Tilburg. Twee van de mooiste steden van Europa...”

Fedja van Huêt vult aan: “Ik verheug me de figuur van Frans (alias P.F. Thomese) te spelen en het is een eer om weer met beide oude maten te werken. Ik heb er heel veel zin in!”

Erik de Bruyn: “Twee opmerkelijke in dranknevelen en sigarettenrook gehulde personages die naar Hamburg togen om daar een vermissing op te lossen, en dan met een lijk in hun achterbak, waar ze geen raad mee weten, terugkeren; het zijn de bestanddelen voor een roadmovie met thrillerelementen en zwarte humor die me zeer aanspreken. Thema’s als ouder worden, verloren idealen en eindeloze verwarring en verlangens zitten hier in verhaal gevat waar het filmmakers hart in mij sneller van gaat kloppen.“

De opnames van J. KESSELS gaan eind november van start en zullen plaatsvinden in Nederland, Vlaanderen en Duitsland. De film wordt geproduceerd door CTM Pictures in samenwerking met CZAR (België) en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, AVRO, Production Incentive, Cobo fonds  en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

September Film Distribution brengt J. KESSELS in het najaar van 2015 uit in de bioscoop.

Together 99