Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 27 juni 2014

Maruschka Detmers speelt vrouwelijke hoofdrol in VENTOUX

Actrice Maruschka Detmers heeft een hoofdrol te pakken in de speelfilm VENTOUX. Zij zal de rol van Laura gaan vertolken. Het is voor het eerst in haar carrière dat Maruschka Detmers te zien is in een Nederlandse film. Begin jaren '80 verwierf zij internationale bekendheid toen ze de hoofdrol speelde in de door Jean-Luc Godard geregisseerde film PRÉNOM CARMEN (1983). Tevens speelde ze naast Gérard Depardieu in de film DEUX (1989). Andere films waarin zij te zien was, zijn o.a. LA PIRATE (1984), LE DIABLE AU CORPS (1986), HANNA's WAR (1988) en MATA HARI, LA VRAIE HISTOIRE (2003). De laatste jaren was zij te zien in vele televisiefilms en theaterproducties, waaronder Les larmes amères de Petra Von Kant (Die bitteren Tränen der Petra von Kant) van Rainer Werner Fassbinder. Net als haar personage Laura zal Maruschka Detmers na dertig jaar weer terugkeren naar Nederland.

Maruschka Detmers: ‘Ik ben ontzettend blij en trots dat ik de rol van Laura ga spelen. Dit is een bijzonder project voor mij, want het zal voor het eerst zijn dat ik in een Nederlandse film ga acteren. Het is spannend om in mijn moedertaal te gaan spelen, iets waarvan ik hoop dat het vaker zal gaan gebeuren in de toekomst. Het contact met Nicole van Kilsdonk is erg leuk, en ik verheug me op de opnames!'

VENTOUX vertelt het verhaal van vier mannen, vrienden van weleer, die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura (Maruschka Detmers) die inmiddels in het buitenland woont, zich meldt en de "spoken" uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Onlangs werd bekend gemaakt dat Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte en de Vlaming Wim Opbrouck de mannelijke hoofdrollen zullen spelen in VENTOUX. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor Jonas Smulders, Bram Verrecas, Jip van den Dool en Alex Hendrickx. Zij zullen de vrienden op jonge leeftijd spelen. De regie van VENTOUX is in handen van Nicole van Kilsdonk (ZADELPIJN, PATATJE OORLOG) die tevens het scenario schreef samen met Bert Wagendorp. Op basis van het script schreef Bert Wagendorp de gelijknamige roman VENTOUX (Uitgeverij Atlas Contact) waarvan sinds de verschijning in 2013 meer dan 120.000 exemplaren zijn verkocht.

De film wordt geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING) in coproductie met het Belgische Prime Time en de NTR. VENTOUX komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, Wild Bunch en de participanten Vrienden van Ventoux: www.cinecrowd.nl/ventoux. De opnames zullen deze nazomer plaatsvinden. 

Wild Bunch zal de film in het voorjaar van 2015 uitbrengen in de bioscoop.

Green Border