Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 22 april 2014

Start opnames David Verbeek's FULL CONTACT in Kroatië

Eind april starten de opnames van de nieuwe speelfilm FULL CONTACT van regisseur David Verbeek op locatie in Kroatië. Voor de hoofdrollen van de Engels/Franstalige speelfilm zijn de Franse sterren Grégoire Colin (LA VIE REVÉE DES ANGES, NÉNETTE & BONI), Slimane Dazi (UN PROPHÈTE, ONLY LOVERS LEFT ALIVE) en aanstormend talent Lizzie Brocheré (AMERICAN HORROR STORY) gecast.

FULL CONTACT vertelt het actuele verhaal van een drone piloot (Grégoire Colin) die per ongeluk een school bombardeert waarna hij, gedreven door schuldgevoel, op zoek gaat naar de betekenis van zijn leven. Het script was één van de vijftien geselecteerde projecten van het prestigieuze Cannes L'Atelier 2011.

David Verbeek maakt met FULL CONTACT zijn zesde speelfilm. Zijn ultra low budget debuut film BEAT werd in 2004 geselecteerd voor het Internationale Film Festival Rotterdam. SHANGHAI TRANCE deed mee in de Tiger competitie van het IFFR, waarna de film geselecteerd werd voor diverse internationale filmfestivals en een release in China kreeg. Zijn derde film R U THERE beleefde zijn wereldpremière in Cannes' Un Certain Regard. CLUB ZEUS en HOW TO DESCRIBE A CLOUD beleefden beiden hun wereldpremière tijdens het IFFR, waar Verbeek een ‘Return Of The Tiger' award ontving voor CLUB ZEUS.

FULL CONTACT wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met Nukleus Film (Kroatië) en de VPRO. Het project wordt als Oversteek Plus ondersteund door het Nederlands Filmfonds. 

Wild Bunch zal de film in het voorjaar van 2015 uitbrengen in de biosoop.

 

Green Border