Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 27 januari 2014

LA JAULA DE ORO openingsfilm Movies That Matter Festival

Het 16e Movies That Matter Festival opent op donderdag 20 maart in aanwezigheid van regisseur Diego Quemada-Diez met de veelvuldig bekroonde Mexicaanse speelfilm LA JAULA DE ORO. Deze aangrijpende en urgente roadmovie volgt drie Guatemalteekse pubers tijdens hun reis door Mexico, op zoek naar een beter leven in de Verenigde Staten.

Juan, Sara en Samuel zijn 15 jaar wanneer ze hun thuisland Guatemala ontvluchten om via Mexico de grens bij de Verenigde Staten over te steken. Onderweg ontmoeten ze de indiaan Chouk die geen Spaans spreekt en geen officiële documenten heeft. Ze geloven allemaal dat er in Amerika een betere toekomst op ze staat te wachten, maar al snel wordt de harde realiteit duidelijk.

Het Movies that Matter Festival vertoonde van Diego Quemada-Diez eerder diens korte film I WANT TO BE A PILOT Quemada-Diez, een voormalig student van de vermaarde Britse regisseur Ken Loach, sleepte met LA JAULA DE ORO onder meer de ‘A Certain Talent Prize' op het filmfestival in Cannes in de wacht.

Wild Bunch brengt de film op 3 april uit in de Nederlandse filmtheaters.

Het Movies that Matter Festival is het jaarlijkse internationale film- en debatfestival over mensenrechten en menselijke waardigheid in Den Haag, Internationale Stad van Vrede en Recht. Ieder voorjaar zijn hier zo'n zeventig documentaires en speelfilms van bevlogen filmmakers te zien, producties die opvallen vanwege hun filmische kwaliteit en dringende inhoud, films die het debat over een rechtvaardige wereld aanwakkeren. Daarnaast zijn er  talkshows, debatten, dagelijkse muziekoptredens en een expositie.

Het festival zal plaatsvinden van 20 t/m 26 maart 2014 in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

Club Zero