Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

zondag 26 mei 2013

3 WILD BUNCH-WINNAARS UN CERTAIN REGARD

De winnaars van het onderdeel Un Certain Regard van het 66ste Filmfestival Cannes zijn gisteravond bekend gemaakt en daarbij zijn drie films van Wild Bunch in de prijzen gevallen. OMAR van de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad (Paradise Now) heeft de juryprijs gewonnen en de Mexicaanse film LA JAULA DE ORO van Diego Quemada-Diez de talentprijs. De International Federarion of Film Critics gaf aan MANUSCRIPTS DON'T BURN van Mohammad Rasoulof de FIPRESCI-prijs.

De film OMAR gaat over drie vrienden die in de problemen komen tijdens hun strijd voor vrijheid. Het is de eerste film die volledig uit Palestina komt.

LA JAULA DE ORO vertelt het verhaal van de tieners Juan, Sara en Samuel die vanuit Guatemala op weg zijn naar het beloofde land Amerika, maar al snel worden geconfronteerd met de harde realiteit van het leven.

De in het geheim gedraaide Iraanse MANUSCRIPTS DON'T BURN gaat over een vrijgekomen politiek gevangene die zijn memoirs over de tijd in de gevangenis weet te schrijven, terwijl hij onder constante toezicht staat. De film heeft veel overeenkomsten met de echte situatie van de regisseur, die momenteel in afwachting is van veroordeling voor het draaien van de film zonder vergunning in 2010.


Alle drie films zullen dit najaar te zien zijn in de Nederlandse filmtheaters.

Green Border