Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 18 januari 2013

Zes films geselecteerd voor het filmfestival Berlijn

Er zijn dit jaar zes films van Wild Bunch geselecteerd voor het filmfestival Berlijn, waarvan drie in de officiële competitie. Deze drie films zijn: ELLE S'EN VA met in de hoofdrol Catherine Deneuve van Emmanuelle Bercot, GLORIA van Sebastián Lelio en LAYLA FOURIE van Pia Marais. BEFORE MIDNIGHT met Ethan Hawke en Julie Delpy van Richard Linklater zal buiten de competitie te zien zijn. De films TANTA AGUA van Ana Guevara Pose & Leticia Jorge Romero en THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN van Felix van Groeningen zijn te zien in de Panorama selectie.

In ELLE S'EN VA begint Cathy (Catherine Deneuve) aan een roadtrip nadat ze is bedrogen door haar vriend en haar bedrijf op het punt van faillissement staat. Tijdens haar reis door Frankrijk, brengt ze tijd door met haar kleinzoon en maakt ze een sprong terug naar de tijd waarin ze nog meedeed aan schoonheidswedstrijden.

GLORIA is een oudere vrouw die van een laatste echte liefde droomt. Ze bezoekt feesten voor vrijgezellen in de hoop diegene te treffen. Wanneer ze Rodolfo ontmoet weet ze zeker dat haar zoektocht voorbij is, maar de relatie gaat niet over rozen en Gloria kan niet anders dan haar verwachtingen bij te stellen.

LAYLA FOURIE, een jonge alleenstaande moeder in Zuid-Afrika, wordt aangenomen als polygrafist, een baan waarin ze verdachten aan leugentests onderwerpt. In een omgeving van voortdurende leugens, wantrouwen en angst wordt Layla al snel zelf een verdachte.

BEFORE MIDNIGHT Negen jaar na de laatste rendezvous van Celine en Jesse en bijna 2 decennia sinds hun eerste ontmoeting, treffen we de twee veertigers dit keer in Griekenland.

TANTA AGUA vertelt het verhaal van Alberto. Sinds zijn scheiding heeft hij maar weinig tijd met zijn twee kinderen doorgebracht. Alberto hoopt op de perfecte vakantie wanneer ze samen op reis gaan, maar helaas blijken de zwembaden gesloten en stopt het niet met regenen. Ondertussen lijkt het huis dat Alberto gehuurd heeft met het uur kleiner te worden.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN
Als Elise en Didier elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht. Ze zijn echter totaal verschillend. Wanneer dochter Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar het lot slaat toe als Maybelle ernstig ziek wordt. Kan een relatie dit gevecht doorstaan als twee personen zo van elkaar verschillen of laat de liefde je op het belangrijkste moment dan toch in de steek?

Zowel LAYLA FOURIE, TANTA AGUA als THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN zijn Nederlandse coproducties van Topkapi Films.

ELLE S'EN VA, GLORIA, BEFORE MIDNIGHT, LAYLA FOURIE en TANTA AGUA zullen dit jaar te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN is momenteel nog te zien.

De 63ste editie van het Filmfestival Berlijn vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 17 februari.

Levante