Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 10 december 2012

BROKEN & JAGTEN winnaars British Independent Film Awards

BROKEN heeft gister tijdens de British Independent Film Awards de award voor Beste British Independent Film gewonnen. De film van Rufus Norris met hoofdrollen voor Tim Roth, Eloise Laurence & Cillian Murphy won naast Beste Film ook de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol (Rory Kinnear).

Het leven van de elfjarige Skunk verandert van de ene op de andere dag wanneer ze getuige is van de brute mishandeling van haar buurjongen Rick. De gebeurtenis maakt een einde aan de onschuld in het leven van de vrolijke Skunk. Haar huis, buurt en school, de plekken waar ze zich ooit zo veilig waande, zijn verraderlijk en onvoorspelbaar geworden. Verward zoekt ze troost bij Rick, de vriend bij wie ze altijd terecht kon. Maar ook die zekerheid lijkt niet meer te bestaan.

Ook JAGTEN van Thomas Vinterberg viel in de prijzen. De film met Mads Mikkelsen in de hoofdrol ontving de award voor Best International Independent Film.  

BROKEN zal vanaf 7 maart te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. JAGTEN is momenteel nog te zien in verschillende bioscopen.

De uitreiking van British Independent Film Awards vond zondag 9 december plaats in Londen.

Together 99