Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 3 september 2012

MY LIFE ON PLANET B in première op het Nederlands Film Festival

MY LIFE ON PLANET B, de eerste speelfilm van regisseur Iván López Núñez gaat op zaterdag 29 september in première in het City Theater op het Nederlands Film Festival. De hoofdrollen zijn voor Serge Price, Rik Wezenberg, Alix Adams en Raymond Thiry.

Neky en Eppo zijn beste vrienden. Ze brengen hun tijd het liefste door met het kijken van B-films. Op hun videoblog Eppo's en Neky's Cultcorner geven ze hun mening. Het leven van een tiener is niet altijd makkelijk, vooral niet voor Neky. Zijn moeder ligt elke dag met een wezenloze blik op de bank, zijn zus zit hem altijd op zijn nek en zijn vader heeft net een nieuwe Thaise vriendin. Daarbij komt dat Eppo als een magneet werkt voor alle treiteraars van de school. Maar, dit is nog maar het begin: Neky's leven verandert drastisch wanneer hij mysterieuze flessenpost ontvangt en wanneer Gothic-Punkers in de buurt arriveren. En dan ontwikkelt Eppo ook nog eens een obsessieve fascinatie voor een nieuwe B-film; Escape from the planet of the worms.

Iván López Núñez studeerde in 2007 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met zijn korte film BARBOSA, waarvoor hij een Gouden Kalf nominatie ontving. Ook regisseerde hij de VPRO serie STERKE VERHALEN UIT ZOUTVLOED, de korte film PIJN, en een aflevering van VAN GOD LOS (‘WEEKENDVERLOF').

MY LIFE ON PLANET B is geproduceerd door Topkapi Films, in coproductie met de VPRO in het kader van De Oversteek en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot 5 oktober 2012.

Green Border