Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 21 augustus 2012

Start opnames NUDE AREA van Urszula Antoniak

Vandaag zijn de opnames gestart van NUDE AREA, de nieuwe film van Urszula Antoniak (Nothing Personal, Code Blue), geproduceerd door Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld van Topkapi Films. De hoofdrollen worden vertolkt door Sammy Boonstra en Imaan Hammam.

NUDE AREA vertelt het verhaal van Naomi (15), een Nederlands meisje uit het rijke Amsterdam-Zuid, dat valt voor de prachtige Marokkaanse Fama (15), die in het arme Amsterdam-West woont. Als Fama Naomi's verlangens ontdekt, volgt er een emotioneel schaakspel van vriendschap, verleiding en aantrekkingskracht. Een lichte en ontroerende film over twee jonge meisjes die in alles verschillen, maar toch gelijk zijn als het gaat om gevoelens, verlangens en angsten.

Dit is de tweede samenwerking tussen Antoniak en Topkapi Films. Eerder maakte zij samen Code Blue dat in 2011 werd geselecteerd voor Quinzaine des Réalisateurs tijdens het Cannes Filmfestival. Coproducent van de film is het Poolse Apple Film Production dat een aanzienlijk deel van het budget ontving van het Polish Film Institute en Canal+ Polen.

De opnames zullen nog duren tot eind oktober op locaties in Amsterdam en Polen. Deze film komt tot stand met steun van de artistiek intendant van het Filmfonds en het Poolse Film Instituut.

Wild Bunch brengt de film medio 2013 uit in de Nederlandse bioscopen.

Together 99