Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory

Nieuws

dinsdag 25 juli 2023

Drie films van September Film geselecteerd voor Venetië Film Festival 2023

De films EVIL DOES NOT EXIST van Ryusuke Hamaguchi, THE GREEN BORDER van Agnieszka Holland en THE PROMISED LAND van Nikolaj Arcel behoren tot de officiële selectie van Venetië Film Festival. De 80e editie van het festival vindt plaats van 30 augustus t/m 9 september.

EVIL DOES NOT EXIST - Ryusuke Hamaguchi
Ryusuke Hamaguchi, regisseur van de met een Oscar bekroonde DRIVE MY CAR is geselecteerd voor de competitie van Venetië met zijn nieuwste film EVIL DOES NOT EXIST.
 
THE GREEN BORDER - Agnieszka Holland
THE GREEN BORDER vertelt het verhaal van een familie van Syrische vluchtelingen, een eenzame leraar Engels uit Afghanistan en een jonge grenswachter, die elkaar allemaal ontmoeten aan de Pools-Wit-Russische grens tijdens de meest recente humanitaire crisis veroorzaakt door de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko, die de deuren van het land opende voor migranten als een achterdeur om de EU binnen te komen.

Het scenario, geschreven door Agnieszka Holland, Gabriela Łazarkiewicz-Sieczko en Maciej Pisuk, is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Het onderzoek voor de film omvatte honderden uren documentanalyse, interviews met vluchtelingen, grenswachten, grensbewoners, activisten en experts.

THE PROMISED LAND - Nikolaj Arcel
THE PROMISED LAND
van Nikolaj Arcel (co-scenarist van de voor een Oscar genomineerde film A ROYAL AFFAIR en RIDERS OF JUSTICE) speelt zich af halverwege de 18e eeuw, toen de Deense koning Frederik V verklaarde dat de wilde heide van Jutland getemd, gecultiveerd en gekoloniseerd moest worden, zodat de beschaving zich verder kon uitbreiden en nieuwe belastingen voor het koninklijk huis konden worden geheven. Niemand durfde echter het besluit van de koning op te volgen. De heide betekende namelijk een zekere dood: een godvergeten oord dat werd achtervolgd door vraatzuchtige wolven, struikrovers en meedogenloze natuur. Maar in de nazomer van 1755 reed een eenzame soldaat, Ludvig Kahlen de heide in, koppig een levenslange droom najagend, en vastbesloten om zijn doel te bereiken. De heide zou hem ofwel de rijkdom en eer brengen waarnaar hij zo lang had gezocht... of hem overmeesteren.

De rol van Ludvig Kahlen wordt gespeeld door Mads Mikkelsen. Ook Amanda Collins (Fædre & Mødre) is te zien in de film.
Monk and The Gun, The