Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

maandag 1 mei 2023

Opnames voor speelfilm LAATSTE RONDE - opvolger VENTOUX - zijn gestart

Vorige week zijn de opnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm LAATSTE RONDE van start gegaan onder regie van Boris Paval Conen. LAATSTE RONDE is het vervolg op de bioscoopfilm VENTOUX (2015) en vertelt het verhaal over vier jeugdvrienden die met hun gebruikelijke humor samen proberen om hun weg te vinden in het ouder worden. Acteurs Wilfried de Jong, Leopold Witte en Wim Opbrouck zullen wederom in de huid van hun personages André, Joost en David kruipen. De rol van Bart wordt vertolkt door Reinout Bussemaker. Actrice Rosa Kreulen (I.M.) speelt diens dochter Anna. Het scenario is geschreven door Nicole van Kilsdonk, Bert Wagendorp en Boris Paval Conen. De opnames vinden de komende weken plaats in België in en om Geraardsbergen.

Synopsis
Als jeugdvrienden André, Bart en David, allen diep in de 50, gaan klussen in een oude opgekochte hoeve van vriend Joost in België, blijken ze niet langer onsterfelijk. Ze wisselen nog steeds moeiteloos loodzware ernst af met slap ouwehoeren maar daarmee ontkomen ze niet aan het feit dat ze ouder worden. Loyaliteit, noodlot en humor zijn hun reddingsboei om de volgende fase in hun leven onder ogen te zien.
 
Acteurs Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck en Reinout Bussemaker: 'Deze personages moet je vol overgave spelen. Hoe sterk is vriendschap nog als de jaren gaan tellen en het leven in het slot valt? Heel sterk, zo blijkt. Als je elkaar neemt zoals je bent, is de onderlinge band onverwoestbaar. Daar draait het voor ons om in deze film.'
 
Regisseur Boris Paval Conen regisseerde o.a. de speelfilm FIRST MISSION, THE ULTIMATE FIGHT en de Gouden Kalf winnende televisieserie DE 9 DAGEN VAN DE GIER. In 2012 werd de 7-delige serie DE GEHEIMEN VAN BARSLET genomineerd voor 3 Gouden Kalveren. Ook regisseerde hij de telefilms EXIT (Gouden Kalf voor Beste TV Drama 2013) en KAMP HOLLAND (2016).
 
LAATSTE RONDE wordt ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm in coproductie met Prime Time en de NTR, en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO en de Belgische tax shelter.
 
Distributeur September Film brengt LAATSTE RONDE volgend jaar uit in de bioscoop.

Levante