Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

dinsdag 17 juli 2012

Hoofdrol voor Gaite Jansen in nieuwe speelfilm SUPERNOVA

Actrice Gaite Jansen zal de hoofdrol gaan vertolken in SUPERNOVA, de nieuwe speelfilm van regisseur en actrice Tamar van den Dop (Blind, Wolfsbergen, Karakter). De opnames zullen deze zomer van start gaan. Distributeur Wild Bunch brengt de film medio 2013 uit in de Nederlandse bioscopen.

Gaite Jansen (1991) wordt gezien als een van de meest veelbelovende acteertalenten van haar generatie. Ze vertolkte hoofdrollen in de prijswinnende Nederlandse bioscoopfilms Lover or Loser, 170 Hz, Lotus en Schemer, in de dramaserie In Therapie en het Paul Verhoeven-project The Entertainment Experience. Voor haar rol in 170 Hz ontving ze een Gouden Kalf nominatie voor Beste Actrice.

SUPERNOVA vertelt het verhaal van de jonge Meis, die met haar ouders en haar oma in de bocht van de weg woont. Zij droomt van een groot en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. De arthouse film SUPERNOVA gaat over een meisje dat worstelt met het bestaan, haar seksualiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

Het scenario, geschreven door Tamar van den Dop, is gebaseerd op de Vlaamse roman ‘Mijn vader zegt dat wij levens redden' van Do van Ranst, winnaar van Vlaamse- en Duitse Jeugdliteratuurprijzen.

Tamar van den Dop: 'Supernova is een rijk, ontroerend en filmisch verhaal. Het existentiële van de puberteit, de vraag naar het ontstaan der dingen, het vluchten in fantasieën en ontluikende seksualiteit. Het hervinden van durf, maar ook het voelen van gemiste kansen en de zucht naar avontuur en de grote stad. Ik wil met ‘Supernova' een viering op het leven maken, want het geworstel met jezelf en elkaar is vaak ook wat dit leven zo waardevol maakt.'

SUPERNOVA wordt geproduceerd door Revolver Media in coproductie met IJswater Films, het Duitse Coin Film en het Belgische Epidemic en is tot stand gekomen door het Nederlands Filmfonds, Rotterdam Media Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein en het Duitse Nordmedia fonds.

Kijk voor meer info op de Facebook en Twitter pagina van de film.

Together 99