Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory

Nieuws

maandag 20 februari 2023

Gouden Film Award voor KLEM

De speelfilm KLEM heeft de Gouden Film behaald. 100.000 bioscoopbezoekers hebben de film, gebaseerd op de gelijknamige serie, van scenarist en regisseur Frank Ketelaar gezien. In de film sleuren Marius (Jacob Derwig) en Kitty (Georgina Verbaan) hun Hollandse vrienden Hugo (Barry Atsma) en Sophie (Ellen Parren) ongewild mee in de wereld van de Italiaanse maffia. Regisseur Frank Ketelaar en hoofdrolspeler Barry Atsma ontvingen gezamenlijk de Gouden Film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. KLEM is de vierde film dit jaar die een Gouden Film ontvangt.    

Synopsis KLEM
Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met zijn vriendin Sophie en zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering.  

Over de productie  
Frank Ketelaar regisseerde de film die gebaseerd is op de gelijknamige Tv-serie die door Frank Ketelaar en Robert Kievit is ontwikkeld en tussen 2017 en 2020 is uitgezonden. De film is geproduceerd door BNNVARA in coproductie met VRT en gerealiseerd met steun van het CoBO Fonds. Naast Barry Atsma, Jacob Derwig, en Georgina Verbaan zijn ook Ellen Parren, Claudia Vismara, Yenthe Bos, Zoë Cusell en Marie-Mae van Zuilen te zien in KLEM. 

Over de Film Awards 
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.  

KLEM is momenteel in 118 bioscopen te zien. 

Goodbye Julia