Fucking Åmål (pride re-release)
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever
Memory
In The Land Of Brothers

Nieuws

maandag 19 december 2022

SUPERPOSITION en BURNING DAYS geselecteerd voor IFFR 2023

SUPERPOSITION van Karoline Lyngbye en BURNING DAYS van Emin Alper zijn geselecteerd voor de 52ste editie van International Film Festival Rotterdam. De films maken onderdeel uit van het Limelight-programma van IFFR 2023.

SUPERPOSITION is de eerste lange speelfilm van de Deense Karoline Lyngbye, waarin een jong gezin de binnenstad van Kopenhagen verruilt voor een verafgelegen bos in Zweden. Het stel hoopt dat de vonk in hun relatie weer aangewakkerd wordt, maar ze komen er al snel achter dat andere problemen op de loer liggen. SUPERPOSITION is volgend jaar te zien in de Nederlandse bioscopen.

BURNING DAYS van Emin Alper vertelt het verhaal van de Turkse Emre die net is begonnen als openbaar aanklager. Wanneer een nabijgelegen dorpje te maken krijgt met een watercrisis en meerdere politieke schandalen, wordt de zaak aan Emre toegewezen en lopen de spanningen in het dorp hoog op. BURNING DAYS werd eerder geselecteerd voor het onderdeel Un Certain Regard tijdens het filmfestival van Cannes en is in het voorjaar van 2023 te zien in de bioscoop.

Eerder werd bekend gemaakt dat speelfilms AFTERSUN van Charlotte Wells en NO BEARS van Jafar Panahi ook geselecteerd zijn voor IFFR 2023.

AFTERSUN
 is de autobiografische eerste speelfilm van Charlotte Wells, waarin de jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum op vakantie gaan naar een Turkse badplaats. De film dient als een tedere, diep doorvoelde schets van een vluchtige zomer, gezien door Sophies gefragmenteerde herinneringen als volwassene. Met Paul Mescal (NORMAL PEOPLETHE LOST DAUGHTER) en aanstormend talent Frankie Corio. AFTERSUN werd eerder geselecteerd voor het filmfestival van Cannes voor het onderdeel Semaine de la Critique en is vanaf 23 februari te zien in de bioscoop.

NO BEARS van Jafar Panahi speelt zich af in Iraans dorp aan de grens met Turkije. In de film lopen documentaire en fictie door elkaar, doordat Panahi noodgedwongen de Iraanse grond niet mag verlaten, met in de hoofdrol een verbannen Iraans stel dat Europa binnen probeert te komen. Intussen in het dorp wordt Panahi meegezogen in een schandaal rondom een foto die tegen de regels in is genomen. Jafar Panahi staat bekend om het verwerken van zijn eigen leven in zijn werk en wordt gezien als een van de meest belangrijke onafhankelijke Iraanse filmmakers van deze tijd. NO BEARS was eerder geselecteerd voor de officiële competitie van het filmfestival van Venetië en het Toronto filmfestival en is op 9 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

IFFR 2023 vindt plaats van 25 januari tot en met 5 februari.

Memory