Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

maandag 31 oktober 2022

Saskia Noort ontvangt Koninklijke onderscheiding tijdens première boekverfilming STROMBOLI

Bestsellerauteur Saskia Noort is vanavond geëerd met een lintje; een Koninklijke onderscheiding die wordt toegekend aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse samenleving. De schrijfster werd vanavond in Koninklijk Theater Tuschinski verrast tijdens de première van haar boekverfilming STROMBOLI en mocht het lintje in ontvangst nemen van de Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. "Het is voor mij een eer u mede te mogen delen dat vanwege uw decennialange nationale en internationale  bijdrage aan onze cultuur en uw bijdrage aan het maatschappelijke debat, Zijne Majesteit de Koning besloten heeft u te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau." aldus Femke Halsema. Saskia Noort droeg haar onderscheiding op aan "alle vrouwen die moeten vechten voor hun bestaan en voor wie ze zijn."

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk is in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Haar bekendste werken zijn TERUG NAAR DE KUST, DE VERBOUWING, DE EETCLUB, NIEUWE BUREN, KOORTS, HUIDPIJN en BONUSKIND. Haar roman STROMBOLI is verfilmd door Michiel van Erp (NIEMAND IN DE STAD, RAMSES, I.M.) met Elise Schaap in de hoofdrol en is vanaf aanstaande donderdag in bioscopen door het hele land te zien.


Synopsis STROMBOLI:
Sara arriveert met een koffer vol wodka en een uitgeput hart op het eiland Stromboli. Ze komt bij een retraite terecht waar ze, samen met een bont gezelschap andere dolende zielen, onder leiding van de charismatische goeroe Jens de confrontatie aangaat met de demonen uit haar verleden.
 
STROMBOLI is een productie van Levitate Film en Het Familiedrama. Het filmscenario is geschreven door Paula van der Oest en Roos Ouwehand. Naast Elise Schaap bestaat de cast uit deels internationale acteurs, waaronder Pieter Embrechts (INSTINCT), Tim McInnerny (NOTTING HILL, GAME OF THRONES), Anna Chancellor (THE CROWN, DOWNTON ABBEY), Taz Munya, Christian Hillborg (YOUNG ROYALS, FLEABAG), Neerja Naik en Marisa van Eyle (ZWARTBOEK, OOGAPPELS). 
 

Distributeur September Film brengt STROMBOLI donderdag uit in de bioscoop.

Club Zero