Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

donderdag 19 april 2012

VINTERBERG, KIAROSTAMI en REYGADAS geselecteerd voor de officiële competitie Cannes

THE HUNT van Thomas Vinterberg, LIKE SOMEONE IN LOVE van Abbas Kiarostami en POST TENEBRAS LUX van Carlos Reygadas zijn geselecteerd voor de officiële competitie van het Internationale Filmfestival Cannes waar ze tevens hun wereldpremière zullen beleven. Dit is vandaag door de organisatie van het filmfestival bekend gemaakt. De films worden later dit jaar door Wild Bunch uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en door ABC Distribution in België.

THE HUNT
is de nieuwe film van regisseur Thomas Vinterberg, bekend van de arthousefilms FESTEN, DEAR WENDY en SUBMARINO. De hoofdrollen zijn voor Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe en Susse Vold.

Wanneer de 5-jarige Klara op een dag vertelt dat Lucas (Mads Mikkelsen) haar heeft misbruikt, verkeert de school in shock. Al snel zijn de ouders op de hoogte en beginnen de inwoners van het dorp zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.

LIKE SOMEONE IN LOVE van de veelbekroonde Iraanse regisseur en scenarioschrijver Abbas Kiarostami (COPIE CONFORME, TASTE OF CHERRY), vertelt het verhaal van Japanse studente Akiko. Akiko verdient bij in de prostitutie om haar studie te bekostigen. Wanneer ze op een dag een ongewone klant treft, betekent dit het begin van een bijzondere relatie tussen haar en de oude man.

POST TENEBRAS LUX is een film over herinneringen, emoties, dromen, hoop, angsten en gebeurtenissen uit het leven van de regisseur. Reygadas beschrijft de film zelf als een expressionistisch schilderij waarbij de kunstenaar zijn gevoel uit, in plaats van dat hij probeert de werkelijkheid te schilderen.

POST TENEBRAS LUX is geproduceerd door Mantarraya  in co-productie met Topkapi Films, Le Pacte, ARTE en The Match Factory. Reygadas debuteerde in 2002 met JAPON (Camera d'Or Cannes) en maakte daarna STELLET LICHT en BATALLA EN EL CIELO.

De 65ste editie van het filmfestival Cannes vindt plaats van 16 tot en met 27 mei.


 


 

Together 99