Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

donderdag 7 juli 2022

Speelfilm BO van Joost van Ginkel is slotfilm Nederlands Film Festival 2022

De speelfilm BO van regisseur Joost van Ginkel is de slotfilm van de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Hoofdrolspelers Gaite Jansen, Rati Tsiteladze en Matthijs van de Sande Bakhuyzen zijn bij de première op dinsdag 27 september aanwezig. In de roadmovie reist Bo naar het graf van haar vader in Georgië en ontmoet ze zijn jeugdvriend. De film BO is op 27 september als slotfilm overal in het land bij te wonen. De kaartverkoop van BO start begin augustus via filmfestival.nl.
 
Synopsis
Wanneer de onverschrokken Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader - een bekende trompettist - te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levan’s vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde die ze voor elkaar voelen. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap. De opbloeiende liefde tussen Bo en Levan zorgt ervoor dat ze uiteindelijk hun donkerste geheimen met elkaar durven te delen..
 
BO is geregisseerd door Joost van Ginkel die ook het scenario schreef. Zijn speelfilmdebuut 170 HZ won tijdens het Nederlands Film Festival de Gouden Kalf Publieksprijs. Gaite Jansen speelde tevens de hoofdrol in 170 HZ, waarvoor zij destijds genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Joost zijn tweede speelfilm THE PARADISE SUITE (2015) ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival, werd bekroond met Gouden Kalveren voor Beste Film/Beste Scenario/Beste Acteur en was tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars dat jaar. DOP Frank van den Eeden (CLOSE, GIRL) heeft de cinematografie voor BO verzorgd. 

De film is geproduceerd door PRPL in coproductie met Savage Film (BE) en Natura Film (GE) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, VAF en Belgische Tax Shelter.

Distributeur September Film brengt BO op 29 september uit in de bioscoop.

Club Zero