Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

woensdag 13 april 2022

Hany Abu-Assad wint Dutch Movies Matter Award voor zijn film HUDA'S SALON

Het Movies that Matter Festival heeft vanavond zeven prijzen uitgereikt tijdens de sprankelende Award Night in Pathé Buitenhof in Den Haag. De Dutch Movies Matter Award werd in ontvangst genomen door Hany Abu-Assad voor zijn nieuwste film HUDA'S SALON, een film over een jonge Palestijnse vrouw die wordt gedwongen om voor de Israëlische geheime dienst te werken. De jury: "Een film die de kijker meeneemt op een intense reis, met een krachtig plot, onverwachte wendingen en verbluffend acteerwerk."

Synopsis:

De Palestijnse Reem heeft een afspraak staan bij Huda’s salon. Wat een doodgewoon bezoek aan de kapper had moeten zijn, verandert in het meest bepalende moment van haar leven. Ze wordt door Huda voor een onmogelijke keuze gesteld: ze moet haar eigen mensen verraden of zich erbij neerleggen dat haar donkerste geheim zal worden onthuld. Het lot van deze twee vrouwen wordt echter op mysterieuze wijze bepaald door vrijheidsstrijder Hasan.

De jury, bestaande uit Sofia Tocar, Alex Poblete, Dawood Hilmandi en Eefje Blankevoort: "Een aangrijpende feministische thriller. Een oorlogsverhaal, een verhaal over verzet, samenwerking en overleven. Gesitueerd in de bezette gebieden. Het is een film die met immense moed is gemaakt. Zonder een blad voor de mond te nemen uit hij zijn kritiek op een samenleving die te maken heeft met onderdrukking, van buitenaf en van binnenuit. Het is ook een sterke herinnering aan het feit dat in elk soort conflict vrouwen vaak aan het kortste eind trekken."

HUDA'S SALON is vanaf 12 mei te zien in de bioscoop.

Explanation For Everything