Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

woensdag 26 januari 2022

ALONG THE WAY van Mijke de Jong live in première op International Film Festival Rotterdam

De speelfilm ALONG THE WAY van Mijke de Jong zal live in première gaan tijdens de 51ste editie van International Film Festival Rotterdam dat vandaag van start gaat. Tijdens het slotweekend van het festival beleeft ALONG THE WAY zijn wereldpremière in bioscopen in Rotterdam, Groningen en Amsterdam. 

ALONG THE WAY is gebaseerd op het verhaal van de dappere jonge Afghaanse tweelingzussen Nahid en Malihe, die Mijke de Jong ontmoette toen ze als vrijwilliger in het vluchtelingenkamp Moria werkte op het Griekse eiland Lesbos.

Synopsis: 
Op hun vlucht naar Europa raken tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt tijdens een hinderlaag op de grens van Turkije en Iran. In de chaos rennen ze de verkeerde kant op om opnieuw in Iran te belanden. Terwijl ze voor zichzelf moeten zorgen, niet wetend wie ze moeten vertrouwen, doen ze een tweede gevaarlijke poging om Europa te bereiken. Om te overleven in een vijandige wereld komen zij voor keuzes en dilemma’s te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.
 
Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “Op 15 december kondigden we ALONG THE WAY aan als openingsfilm, maar kort daarna moesten we vanwege de coronamaatregelen de moeilijke beslissing nemen om IFFR 2022 alleen online te laten doorgaan. Op dit moment is het helaas onmogelijk om die beslissing terug te draaien en op deze korte termijn een evenement op locatie te organiseren. Nu de bioscopen weer open mogen zijn we verheugd om Mijke de Jongs indringende en actuele film alsnog op het grote scherm in wereldpremière te laten gaan als onderdeel van IFFR 2022.”
 
Filmmaker Mijke de Jong woont de wereldpremière bij in Rotterdam. Tijdens het slotweekend wordt haar film vertoond in de Rotterdamse bioscopen Cinerama, LanterenVenster en Pathé Schouwburgplein. Kaarten voor deze vertoningen zijn de komende dagen verkrijgbaar via IFFR.com. De film wordt ook vertoond in het Eye Filmmuseum in Amsterdam en in Forum Groningen. IFFR organiseert daarnaast een persvertoning op vrijdag 4 februari in Rotterdam met een nagesprek met Mijke de Jong en Vanja Kaludjercic. Meer informatie hierover volgt binnenkort.
 
Met ALONG THE WAY levert Mijke de Jong haar twaalfde speelfilm. Het scenario is geschreven door Jolein Laarman, Jan Eilander en Mijke de Jong. De hoofdrollen worden vertolkt door Malihe Rezaie, Nahid Rezaie en Sina Nazari. ALONG THE WAY is een productie van BALDR Film (Frank Hoeve & Katja Draaijer) in coproductie met Heretic (GR), de VPRO en HUMAN en is tot standgekomen met steun van CoBO in het kader van Telefilm.

Distributeur September Film brengt de film in de loop van 2022 landelijk uit in de bioscoop.

Successeur, Le