Successeur, Le
Promised Land, The
Evil Does Not Exist
Chimera, La
Green Border
Terrestrial Verses

Nieuws

vrijdag 5 november 2021

Regisseur Leos Carax komt naar Nederland voor prijswinnende film ANNETTE

Leos Carax, winnaar van Beste Regie op het Filmfestival van Cannes, brengt op zondag 21 en maandag 22 november een bezoek aan Nederland. Hij zal aanwezig zijn bij speciale voorpremières van zijn nieuwe film ANNETTE: op zondagmiddag in bioscoop Kino in Rotterdam, en op maandagavond in de FilmHallen in Amsterdam. Na afloop van beide vertoningen vindt er een Q&A plaats met de regisseur. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de websites van Kino en de FilmHallen.

Synopsis ANNETTE
Als de beroemde operazangeres Ann na een voorstelling de omstreden cabaretier Henry ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Al snel worden ze omgedoopt tot het perfecte glamourkoppel. De paparazzi volgt ze op de voet, de wereld adoreert ze. De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven echter voorgoed veranderen.
 
ANNETTE is de eerste Engelstalige film van Leos Carax (HOLY MOTORS, BOY MEETS GIRL). Marion Cotillard en Adam Driver spelen de hoofdrollen in deze musicalfilm. Het concept voor de film werd bedacht door het muzikale duo Sparks, dat ook de soundtrack verzorgt. Naast de prijs voor Beste Regie, werd ANNETTE in Cannes bekroond met de prijs voor Beste Soundtrack en werd de film ook genomineerd voor de Gouden Palm.
 
ANNETTE is vanaf 25 november te zien in de Nederlandse filmtheaters en bioscopen.

Evil Does Not Exist