Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 1 oktober 2021

DE VEROORDELING, DE SLAG OM DE SCHELDE en KOM HIER DAT IK U KUS winnen tezamen tien Gouden Kalveren

Vanavond zijn in de Stadsschouwburg in Utrecht, op de slotavond van het Nederlands Film Festival, de Gouden Kalveren uitgereikt. Hierbij wonnen de films DE VEROORDELING, DE SLAG OM DE SCHELDE en KOM HIER DAT IK U KUS tezamen tien Gouden Kalveren.  

DE SLAG OM DE SCHELDE won vijf Gouden Kalveren: Hubert Pouille voor Beste Production Design, Herman Pieëte won het Gouden Kalf voor het bijzondere sound design van de film en die voor Beste Costume Design ging naar Margriet Procee voor de geweldig geklede cast. Lennert Hillege ging naar huis met het Gouden Kalf voor Beste Camera en Marc Bechtold met de prijs voor Beste Montage.

DE VEROORDELING werd bekroond met vier Gouden Kalveren: die voor Beste Film, in ontvangst genomen door producenten Joram Willink en Piet Harm Sterk namens hun bedrijf BIND. Fedja van Huêt won het Kalf voor Beste Hoofdrol voor zijn vertolking van onderzoeksjournalist Bas Haan. Yorick van Wageningen kreeg een Gouden Kalf voor Beste Bijrol als ‘de klusjesman’. DE VEROORDELING werd tevens bekroond met de award voor Beste Scenario dat geschreven is door Bert Bouma en Sander Burger.

Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden wonnen het Gouden Kalf voor Beste Regie voor de verfilming van de bestseller van Griet op de Beeck KOM HIER DAT IK U KUS.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Green Border