Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

maandag 14 juni 2021

DE SLAG OM DE SCHELDE slaat slag met Gouden Film

De epische film DE SLAG OM DE SCHELDE is de eerste nieuwe release sinds de lockdown die 100.000 bezoekers heeft getrokken. De film onder regie van Matthijs van Heijningen behaalt hiermee de Gouden Film status. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Hoofdrolspeler Gijs Blom en regisseur Matthijs van Heijningen hebben de Gouden Film in ontvangst genomen in  filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam.

DE SLAG OM DE SCHELDE speelt zich af in november 1944 waar op het Zeeuwse Walcheren tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar vechten. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die het lot bepalen van hun eigen en andermans vrijheid.

Gouden Film
DE SLAG OM DE SCHELDE is geregisseerd door Matthijs van Heijningen. Het scenario is geschreven door Paula van der Oest (TONIO, LOVE IN A BOTTLE) met in de hoofdrollen Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters en Tom Felton. Levitate Film heeft het oorlogsdrama geproduceerd in co-productie met EO en Caviar. De film is gemaakt op initiatief van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) in het kader van 75 jaar vrijheid. De film is mede tot stand gekomen met steun van NPO, CoBO, Nederlands Film Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax-shelter. September Film brengt de film uit in 164 bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Dit jaar zal de Stichting Abraham Tuschinski Fonds, in plaats van het Gouden Kalf van het Publiek, de Nederlandse film jaarrond ondersteunen bij de promotie van Gouden Film Award in de bioscopen en op sociale media.

Explanation For Everything