Green Border
Terrestrial Verses
Club Zero
Laatste Ronde
Together 99
Levante

Nieuws

vrijdag 28 mei 2021

Langverwachte oorlogsepos DE SLAG OM DE SCHELDE vanaf 5 juni te zien in de bioscoop

Op 5 juni aanstaande verschijnt het langverwachte oorlogsepos DE SLAG OM DE SCHELDE in de bioscoop. De film, met hoofdrollen voor Gijs Blom, Susan Radder en de Engelse acteurs Jamie Flatters en Tom Felton, zou in eerste instantie in december uitkomen maar de release moest door de lockdown en het sluiten van de bioscopen noodgedwongen opschuiven. Pim Hermeling van September Film: "We hebben er allemaal lang op moeten wachten, maar we zijn blij dat we DE SLAG OM DE SCHELDE nu eindelijk naar het publiek kunnen brengen op de plek waar je de ultieme kijkervaring beleeft; in de bioscoopzaal. De film verdient een groot publiek. Ook de bioscopen kijken er reikhalzend naar uit om alle filmliefhebbers weer te verwelkomen."

DE SLAG OM DE SCHELDE vertelt het verhaal over de 'vergeten slag om de Schelde' die bekend staat als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa en een cruciale rol speelde in de bevrijding van Nederland. De film is gemaakt op initiatief van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg om leven in vrijheid te eren. Regisseur is Matthijs van Heijningen. Het scenario is geschreven door Paula van der Oest. Met een budget van €14 miljoen is DE SLAG OM DE SCHELDE de grootste Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar. 

Alain de Levita, producent Levitate Film: “We willen niet alleen de film heel erg graag aan het publiek tonen, maar ook de hele branche een impuls geven. In december wilden we dat al en dat is nog steeds onze bedoeling. Ik ben blij dat de film in een record aantal zalen zal uitgaan.”

Synopsis
November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

DE SLAG OM DE SCHELDE is geproduceerd door Levitate Film, het productiebedrijf van Alain de Levita (producent van o.a. BANKIER VAN HET VERZET, TONIO en DE STORM), Paula van der Oest (regisseur van o.a. TONIO, LUCIA DE B. en LOVE IN A BOTTLE) en Mark van Eeuwen (FLIKKEN ROTTERDAM, THE BODYGUARD). Levitate Film is een onafhankelijk productiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van kwalitatief, hoogstaand film- en televisiedrama en spraakmakende content voor zowel de lokale als internationale markt. De Belgische co-producent is CAVIAR (BLACK, TABULA RASA, THE RIDER). De film is gemaakt op initiatief van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) in het kader van 75 jaar vrijheid. De film is in co-productie gemaakt met de EO en ondersteund door NPO, CoBo, Het Nederlands Filmfonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax-Shelter. September Film verzorgt de distributie.

Club Zero