Terrestrial Verses
Club Zero
Together 99
Laatste Ronde
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia

Nieuws

maandag 26 april 2021

DRUK en MINARI bekroond met een Oscar

De films DRUK van Thomas Vinterberg en MINARI van Lee Isaac Chung zijn zondagavond allebei bekroond met een Oscar. DRUK won de prijs voor Beste Internationale Film en voor MINARI mocht actrice Youn Yuh-jung de prijs voor Beste Actrice in een bijrol in ontvangst nemen. Zowel DRUK als MINARI zullen dit jaar in de bioscoop verschijnen.

DRUK van Thomas Vinterberg gaat over vier vrienden, allemaal leraren op dezelfde middelbare school, die een theorie uittesten die beweert dat ze hun leven kunnen verbeteren door een constant alcoholpromille in hun bloed te handhaven. De hoofdrollen worden gespeeld door Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe en Magnus Willang. De film werd eerder al geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes Film Festival, Toronto International Film Festival en opende de laatste editie van het filmfestival in Gent. DRUK werd reeds bekroond met o.a. vier European Film Awards, een BAFTA en een César voor Beste Internationale Film en een Golden Globe nominatie. 

MINARI van Lee Isaac Chung gaat over het Koreaanse gezin Yi dat besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld. De hoofdrollen worden vertolkt door Steven Yeun, Han Ye-ri, Youn Yuh-jung en Will Patton. MINARI werd eerder bekroond met een Golden Globe voor Beste Internationale Film, twee Critics Choice Awards én won zowel de jury- als publieksprijs op Sundance Film Festival.

Club Zero