Together 99
Salem
Levante
Explanation For Everything
Monk and The Gun, The
Goodbye Julia
Nightwatch - Demons Are Forever

Nieuws

zaterdag 20 maart 2021

opnames voor speelfilm over stervoetballer Zlatan Ibrahimovic in Amsterdam

Deze week is de Amsterdamse Johan Cruijff Arena voor even weer het domein van stervoetballer Zlatan Ibrahimovic. Een deel van de opnames van de Zweedse speelfilm I AM ZLATAN, over de beginjaren van de carrière van Ibrahimovic, vinden deze week plaats in Amsterdam waar hij van 2001 tot 2004 speelde als spits bij Ajax onder leiding van Ronald Koeman. Het Nederlandse gedeelte van de film wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf Keplerfilm. Producenten Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen: ‘Zlatan heeft als speler voor Ajax en dus het Nederlandse voetbal veel betekend. Het is daarom bijzonder om samen met de Nederlandse crew en cast een bijdrage te kunnen leveren aan het verfilmen van deze voetballegende.’

De film wordt geregisseerd door Jens Sjögren. Het script is geschreven door Jakob Beckman en David Lagercrantz en is gebaseerd op het gelijknamige boek ‘I Am Zlatan’. Ibrahimovic zelf was betrokken bij de totstandkoming van het scenario. De rol van Zlatan wordt vertolkt door twee verschillende acteurs: Dominic Andersson Bajraktati speelt Zlatan op 11-jarige leeftijd en Granit Rushiti speelt hem als jongvolwassene. Gijs Naber vertolkt de rol van Ajax-trainer Ronald Koeman.

Synopsis
I AM ZLATAN is het bijzondere verhaal van Zlatan Ibrahimovic en hoe hij als zoon van een Bosnische vader en een Kroatische moeder in een immigrantenwijk in het Zweedse Malmö uitgroeide tot een van de grootste voetballers ter wereld. Een film over leven in armoede, respect voor je roots en liefde voor voetbal. Over een kind dat besluit zijn dromen waar te maken en zijn eigen persoonlijkheid te vormen.

I AM ZLATAN wordt geproduceerd door het Zweedse productiebedrijf B-reel Films, bekend van onder andere MIDSOMMAR en de documentaire I AM GRETA. Coproducent is het Amsterdamse Keplerfilm (Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen) die vorig jaar een Gouden Kalf wonnen voor de film BULADÓ, en eerder ook THE LOBSTER (Yorgos Lanthimos) en BULLHEAD (Michaël R. Roskam) coproduceerden. De Nederlandse opnames zijn tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. Distributeur September Film zal I AM ZLATAN volgend jaar uitbrengen in de bioscoop.

 

Monk and The Gun, The